Театрилова „Пепељуга“ одушевила новосадске малишане

У оквиру манифестације „Лето у башти Дома војске“, која се одржава од 4. до 26. августа у Новом Саду,  11. августа  изведена је представа „Пепељуга“.

Стотине малишана пратило је и учествовало у получасовној представи коју је  позориште и школа глуме „Театрило“ адаптирало тако да одговара савременом добу и интересовањима данашње деце, али и да им предочи неке важне лекције и друштвене вредности.  Башта Дома војске била је недовољно велика да прими све радозналце, који су на крају „бала“ и заплесали на бини, и то  с Пепељугом, Принцем и Вилом.

Како су нам објаснили у „Театрилу“, ова добро позната прича, примењена на стварност, отвара деци један нов, другачији поглед на бајку, па кроз ситуације кроз које пролази сиромашна девојка која никада није ишла на бал, деца могу да науче основе лепог понашања тј. манира, као и бројне друге друштвене вредности.

Кроз представу се јасно распознаје шта је лепо понашање, деца и сама употпуњују причу својим знањима и искуствима, пре свега васпитањем које носе од куће, а ако неко у публици то тек треба да научи, ту је добра Вила да и њима и Пепељуги помогне да увиде како се треба понашати за столом, на плесу, пред гостима и, наравно, пред Принцем.

Адаптација:  Ружица Бојовић
Режија: Цветин Аничић
Играју: Емилија Милосављевић , Алекса Јовчић, Ружица Бојовић, Јелена Васић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *