„Стеријино позорје“ од 26. августа до 3. септембра

„Стеријино позорје“, шездесет пето по реду, одржаће се од 26. августа до 3. септембра у Новом Саду, три месеца након уобичајеног термина. У случају да ситуација са пандемијом коронавируса не буде боља у августу, Фестивал ће се померити за 26. септембар.

Директор „Стеријиног позорја“ Мирослав Радоњић за РТВ је рекао да је програм овогодишњег Фестивала спреман, као и да је у сталној комуникацији са позориштима који учествују, људима из организације и позориштима домаћинима и да се сви заједно надају да ће ова културна манифестација бити одржана у планираном термину.
Ове године првобитно је селектовано осам представа, али због немогућности доласка једне глумачке трупе, у такмичарском делу „Стеријиног позорја“ наћи ће се седам представа.

Новина је да се у оквиру манифестације неће одржати „Позорје младих“, јер због актуелне ситуације са коронавирусом, студенти нису могли да уиграју представе, рекао је Радоњић.

За време „Стеријиног позорја“ одржаће се и велика изложба „Позориште у фототграфској уметности“, на чији конкурс је пристигло око 1.000 фотографија, а изабрано 120.

извор: РТВ
фото: Стеријино позорје промо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *