СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У САМБОУ ОД 5. ДО 8. НОВЕМБРА У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је конференцији за новинаре поводом одржавања „Светског првенства у самбоу 2020“ које ће трајати од 5. до 8. новембра на СПЕНС-у. У првенству ће учестовати око 35 земаља, очекује се око 600 такмичара, тренера и службених лица из иностранства, а такмичење ће бити одржано у санитарном мехуру, односно у строгим карантинским условима.

– Велика част за Нови Сад и Србију је да се у нашем граду одржава јуниорско и сениорско Светско првенство у самбоу 2020. године, а у четвртак ће бити уприличено свечано  отварање овог великог такмичења у строго прописаним карантинским условима. Град Нови Сад је препознао значај улагања у овај спорт који има велики национални и међународни значај, и који је на путу да постане део породице олимпијских спортова. Специфичне околнoсти у којима се налази цео свет због пандемије Корона вируса, наметнуле су и нама као организаторима велики изазов да организујемо такмичење на највишем могућем карантинском нивоу. Такмичари ће бити спровођени до велике дворане СПЕНС-а где ће се одржавати борбе, а после тога враћају се у хотел. Такмичари и чланови организационог комитета морају имати негативан тест на Корона вирус – рекао је Огњен Цвјетићанин и додао да, поред спортског, ово такмичење има велики економски значај за град и државу.

Потпредседник Светске самбо федерације Сергеј Јелисијев је у име председника Светске самбо федерације Василија Шестакова захвалио Републици Србији, Граду Новом Саду и свима који су допринели да овај велики догађај буде организован у новонасталим околностима.

– Нови Сад има огромно искуство у организовању великих, светских такмичења  и не скривам задовољство што су представници Руске федерације са 110 чланова дошли у Нови Сад на такмичење – рекао је Сергеј Јелисијев.

Председница Самбо савеза Србије Тања Тривић је нагласила да без подршке Министарства омладине и спорта, Града Новог Сада и Међународне самбо федерације овакво такмичење не би било могуће организовати.

Наша успешна такмичарка у самбоу и освајачица многобројних одличја Ивана Јандрић је на конференцији за новинаре рекла да ће Србију представљати 38 такмичара који важе за одличне борце и да у складу с тим на предстојећем такмичењу очекује минимум пет медаља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *