РАДОВИ НА ОДРЖАВАЊУ МОСТА СЛОБОДЕ

Мост слободе, један од симбола Града Новог Сада, датира још из 1981. године, а реконструисан је 2005. године, након што је срушен у бомбардовању.

Надзорни органи Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције спроводе сталан надзор и обилазак како овог, тако и других мостова на територији Града. Прегледом Моста слободе, стручном проценом утврђено је да је мост у конструктивном смислу у добром и стабилном стању. Сваке године издвајају се средства за радове на одржавању моста у технички исправном стању.

У протекле две године обављени су радови на делу моста са новосадске стране, односно на деоници изнад Кеја и купалишта Штранд, при чему је извршена рехабилитација обостраних пешачких стаза, санација стуба уз шеталиште, унутрашња антикорозивна заштита, чишћење сандука моста, поправка дела пешачке ограде и замена одбојних ограда на коловозу. За ове радове издвојено је 68 милиона динара.

У току је друга фаза радова на одржавању Моста слободе, чија је вредност 49,9 милиона динара. До сада је реализована поправка пешачке ограде са узводне стране моста и дела разделне плоче изнад стуба 10, као и наставак радова на антикорозивној заштити унутрашњег дела носећег сандука моста.

Тренутно се обављају радови на поправци обостраних пешачких стаза са каменичке стране моста, на делу од спиралне силазне рампе до тунела. На овој деоници, дугој око 123m, постојеће девастиране пешачке стазе се руше и израђују се нове. Планирано је да сви предвиђени радови буду завршени до краја године, чиме ће знатно бити побољшани услови за безбедно и несметано одвијање пешачког саобраћаја на Мосту слободе.

Моле се возачи да повећају опрезност на овом делу моста и да нарочито обрате пажњу на новопостављену саобраћајну сигнализацију у тунелу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *