„Psi rata“: Ukrajinska strana legija

Izvor: TV kanal „DON 24“

Kako su kijevske vlasti nedavno  objavile, 16.000 plaćenika dolazi u borbu u Ukrajini.

Vojnici sreće, prema pisanju medija, hrle iz celog sveta. Privatne vojne kompanije okupljaju najpromrzle militante za rat u Nezaležnoj. Posebno se trude Amerikanci i Britanci, iako već postoje dokazi o pojavi neonacista iz Poljske, baltičkih država pa čak i iz Brazila. Može se slobodno reći da ti neljudi apsolutno ne mare za živote civila. Pre svega, ovi psi rata idu zbog novca, a drugo, zbog svojih nacističkih uverenja. Jasno je da neće stati ni pred čim. Treba napomenuti da ukrajinsko rukovodstvo, stvarajući takozvanu stranu legiju, mora da razume da snosi punu odgovornost za zločine koje ovi plaćenici počine i koje će, nažalost, počiniti nad civilnim stanovništvom.

Rusko Ministarstvo odbrane je već saopštilo da strani plaćenici nisu borci i da nemaju pravo na status ratnih zarobljenika. Zbog toga, kako navode u Odeljenju za odbranu, najbolje što čeka unajmljene ubice jeste krivično gonjenje. I Istražni komitet Rusije je podsetio da krivična odgovornost po članu „Plaćenik” predviđa kaznu do 15 godina zatvora.

Svetlana Petrenko, zvanični predstavnik Istražnog komiteta Ruske Federacije objašljava:

„Strani plaćenici koji stižu na teritoriju Ukrajine da podrže ukrajinske vojne i nacionalne bataljone podležu krivičnoj odgovornosti za plaćeništvo. Predsednik Istražnog komiteta Ruske Federacije naložio je istražiteljima da obezbede rad na utvrđivanju identiteta i državljanstva plaćenika koji stižu na teritoriju Ukrajine, kao i da evidentiraju i istraže činjenice njihovog učešća u izvršenju krivičnih dela. protiv ruskih državljana i civila DNR i LNR“.

Ali ovo će biti najbolji ishod za bandite. Na kraju krajeva, po svim zakonima logike, oni će biti uništeni.

Izvor: TV kanal „DON 24“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *