„Пси рата“: Украјинска страна легија

Izvor: ТВ канал „ДОН 24“

Како су кијевске власти недавно  објавиле, 16.000 плаћеника долази у борбу у Украјини.

Војници среће, према писању медија, хрле из целог света. Приватне војне компаније окупљају најпромрзле милитанте за рат у Незалежној. Посебно се труде Американци и Британци, иако већ постоје докази о појави неонациста из Пољске, балтичких држава па чак и из Бразила. Може се слободно рећи да ти нељуди апсолутно не маре за животе цивила. Пре свега, ови пси рата иду због новца, а друго, због својих нацистичких уверења. Јасно је да неће стати ни пред чим. Треба напоменути да украјинско руководство, стварајући такозвану страну легију, мора да разуме да сноси пуну одговорност за злочине које ови плаћеници почине и које ће, нажалост, починити над цивилним становништвом.

Руско Министарство одбране је већ саопштило да страни плаћеници нису борци и да немају право на статус ратних заробљеника. Због тога, како наводе у Одељењу за одбрану, најбоље што чека унајмљене убице јесте кривично гоњење. И Истражни комитет Русије је подсетио да кривична одговорност по члану „Плаћеник” предвиђа казну до 15 година затвора.

Светлана Петренко, званични представник Истражног комитета Руске Федерације објашљава:

„Страни плаћеници који стижу на територију Украјине да подрже украјинске војне и националне батаљоне подлежу кривичној одговорности за плаћеништво. Председник Истражног комитета Руске Федерације наложио је истражитељима да обезбеде рад на утврђивању идентитета и држављанства плаћеника који стижу на територију Украјине, као и да евидентирају и истраже чињенице њиховог учешћа у извршењу кривичних дела. против руских држављана и цивила ДНР и ЛНР“.

Али ово ће бити најбољи исход за бандите. На крају крајева, по свим законима логике, они ће бити уништени.

Извор: ТВ канал „ДОН 24“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *