ПРЕДСТАВНИЦИ КООРДИНАЦИОНОГ ОДБОРА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац састао се данас, у Градској кући, са представницима Координационог одбора особа са инвалидитетом Града Новог Сада и са њима разговарао на теме важне за живот и свакодневно функционисање особа са инвалидитетом у Новом Саду, као и о досадашњој и будућој сарадњи у тој области.

 Састанку су присуствовале и новоизабрана чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијела Костић, саветница градоначелника Љиљана Коковић и председница Савета за особе са инвалидитетом Соња Радаковић.

– Град Нови Сад води одговорну социјалну политику и брине о свим становницима Новог Сада, а посебно о особама са инвалидитетом између осталог подржавајући рад организација које се њима баве. На данашњем састанку представници репрезентативних организација које се баве особама са инвалидитетом информисали су нас о својим активностима, потребама и потешкоћама са којима се они или њихови чланови суочавају. Ти проблеми су велики и конкретни, али ми имамо добру вољу и верујем да је само питање времена када ћемо их на обострано задовољство решити – изјавио је Игор Црнобарац.

 Он је истакао да су средстава из буџета Града Новог Сада за финансирање или суфинансирање програма удружења грађана у области социјалне заштите који су од интереса за Град Нови Сад сваке године већа и да за ову годину износе 67.000.000,00 динара што је за седам милиона више у односу на претходну годину.

 – Осим тога што повећавамо средства, трудимо се и да у што краћем року спроведемо процедуру како би организације могле несметано да функционишу и задовољавају потребе својих корисника – објаснио је заменик градоначелника и подсетио на то да је Заштитник грађана Републике Србије, прошле године, доделио награду Граду Новом Саду за свеобухватно и континуирано деловање градских управа на развоју свих облика приступачности и социјалног укључивања особа са инвалидитетом.

Свој рад, али и проблеме са којима се суочавају представили су представници Организације глувих Нови Сад, Удружења грађана за церебралну и дечију парализу „Сунце“, Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада, Удружења параплегичара и квадриплегичара новосадског региона, Удружења оболелих од мултипле склерозе „Мултис“, Удружења дистрофичара, Градске организација слепих Нови Сад, Удружења ратних војних инвалида Града Новог Сада и Удружења цивилних инвалида рата.

 Они су се захвалили на досадашњој подршци и спремности представника Града да их, кад год је потребно саслушају и изађу у сусрет њима и њиховим корисницима. Нагласили су да су овакви састаници важни за даље унапређење сарадње између репрезентативних организација, као и Града и да су заједничко деловање и стратешки приступ проблемима неопходни за побољшање положаја особа са инвалидитетом у Новом Саду.

извор, фото: Град Нови Сад

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *