ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА СПОРТСКОГ КОМПЛЕКСА У ФУТОГУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић симболично је означио почетак изградње спортског комплекса у Футогу. Садржаје спортског комплекса у Футогу чиниће затворени олимпијски базен 50х25м, затворени мали (дечији) базен 25х7м, отворени спортски терени (два кошаркашка, два одбојкашка и два тениска терена), дечија игралишта и теретане на отвореном, као и пратећа саобраћајна и комунална инфраструктура.

– Ово је велика ствар, пре свега за Футог, али и за цео Нови Сад, јер ради се о тренутно највећој инвестицији која се финансира из буџета Града, вредној милијарду и 750 милиона динара. Заокружујемо овај спортски комплекс и поред постојеће хале, градимо најсавременији затворени базенски комплекс, где ћемо, поред оног на Спенсу, добити још један олимпијски базен, а гради се и мали базен. Први пут смо као Град уговарали овај посао по жутој књизи, што значи истовремено пројектовање и изградњу како бисмо што брже реализовали велику инвестицију и мотивисали компаније да се удружују у конзорцијуме. Након проблематичне санације затворених базена на Спенсу, сада су тамо створени феноменални услови, омогућили смо да се базени на Сајмишту користе и зими, а сада добијамо трећи озбиљан базенски комплекс – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Објекат затвореног базена је правоугаоног облика, димензија 78м х 45м, висине 18м, биће наткривен дрвеном кровном конструкцијом лучног облика. Спратност објекта је П+1, укупне бруто површине 5.065 м2. Површина приземља износи 3.578 м2, док је површина 1. спрата 1.487 м2. У приземљу објекта налазиће се олимпијски базен, дечији базен, свлачионице, коридор за публику, улаз за спортисте, кафе бар и остали пратећи садржаји. На првом спрату биће смештени канцеларијски простор, гардероба, фитнес, теретана, кафе бар и пратећи саджраји, а на простору уз јужну фасаду објекта у дужини олимпијског базена биће постављене трибине за гледаоце.

Током посете градилишту, речено је да ће комплекс бити изграђен до новембра 2023. године, а новина је што ће на једној страни затвореног базена моћи ће да се отвори кров и лети ће бити пријатније коришћење базена.

– Поносан сам што не заустављамо овако велике инвестиције у веома изазовним временима, јер, нажалост, неке суседне државе принуђене су да гасе јавну расвету. Важно је да  је активна грађевинска оператива, јер та индустрија најпозитивније делује на раст бруто друштвеног производа – рекао је градоначелник Вучевић и пожелео срећан рад неимарима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *