ДОГОВОРЕНА САРАДЊА МУП-А И ЦЕНТРА ЗА НЕСТАЛУ И ЗЛОСТАВЉАНУ ДЕЦУ

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић и председник Центра за несталу и злостављану децу Игор Јурић  потписали су у Новом Саду Меморандум о сарадњи МУП-а и ове невладине организације.

Потписивање меморандума о сарадњи са Центром  за несталу и злостављану децу још један је пример да Министарство унутрашњих послова снажно подржава све активности усмерене на очување мирног и срећног живота сваког детета –  истакао је министар Братислав Гашић.

„Један од приоритета Министарства унутрашњих послова јесте безбедност деце и наши припадници врло предано раде на превенцији малолетничке делинквенције, вршњачког насиља, сваког облика насиља над децом, и спроводимо разне превентивне активности – едукујемо децу о томе шта је насиље, које све врсте насиља постоје, како да се заштите и коме да се обрате за помоћ и подршку. Веома смо посвећени свим областима безбедности деце. Једини начин да децу вратимо на прави пут јесте да са њима разговарамо, да са њима радимо, да одговорима на сва њихова питања и недоумице, и да им, изнад свега, покажемо да смо ту увек за њих и да могу да нам верују“ – каже министар Гашић.

Председник Центра за несталу и злостављану децу Игор Јурић рекао је да се овим протоколом формализује иначе добра сарадња са Министарством унутрашњих послова.

„Ми смо конкретизовали велики број ствари везаних, пре свега, за имплементацију „Амбер алерт“ система, добили смо контакт тачке за брже реакције самог МУП-а, када ми имамо сазнања везана за злостављану децу или генерално проблема са децом. Сада смо још ближи развијању стратегије која ће се базирати на превенцији  вршњачког насиља и малолетничке делинквенције. За нас је врло важно и унапређење капацитета везаних за насиље на интернету и безбедности онлајн окружења за наше најмлађе“ – прецизира Јурић.

Он  је посебно захвалио на предусретљивости и транспарентности сарадње са његовом организацијом, које је Мнистарство унутрашњих послова испољило након доласка на његово чело министра Гашића.

Извор: Војвођански новинар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *