ПЕДЕСЕТ ДДОР-ОВИХ САДНИЦА ЗА ЖЕЛЕЗНИЧКИ ПАРК

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић јуче је присуствовао  акцији „За шуму у твом крају“ и том приликом је заједно са чланом извршног одбора „ДДОР осигурања“ Гораном Ивановићем симболично започео садњу једне од 50 садница дрвећа које ће обогатити тај парк. Акцију је покренуло „ДДОР осигурање“ са циљем озелењавања урбаних средина. Од маја до септембра ове године одвајана су средства од сваке уговорене „ДДОР“ еко-полисе за садњу стабала. Тако је сакупљено око 2,5 милиона динара, а с обзиром на то да је план да се посади око 500 стабала широм Србије, биће донирана и средства из буџета те компаније.

Ми смо данас симболично посадили једну, од укупно 50 садница дрвећа у Железничком парку и радује нас што смо први град у Србији где је почело спровођење ове акције. Град Нови Сад сваке године издваја значајна средства за очување и унапређење зеленила на јавним површинама, а овакви гестови компанија, попут „ДДОР“, које послују у нашем граду су веома корисни и пожељни. На томе смо им и више него захвални. Град Нови Сад је још 2020. године покренуо акцију под називом „Оживимо паркове“. Ова акција и даље је актуелна и Град константно ради на унапређењу постојећих парковских површина, као и на стварању нових. У овогодишњем буџету смо за одржавање јавних површина садњом зеленила издвојили 100 милиона динара, а исти износ смо определили и за наредну годину. Надамо се да ће у будућности бити још више оваквих акција као што је „За шуму у твом крају“ и да ће и друге друштвено-одговорне компаније покренути сличне у циљу унапређења животне средине – рекао је градоначелник Милан Ђурић.

Према речима члана Извршног одбора „ДДОР осигурања“ Горана Ивановића, грађани су имали могућност да гласају за градове у којима ће акција бити реализована, номиновано је око 150 општина, а Град Нови Сад је међу првих десет са највише добијених гласова.

Настављамо да реализујемо своју стратегију, коју подржава и „Unipol“ група којој припадамо, да учествујемо у очувању и унапређењу животне средине у којој послујемо, као и да радимо на подизању свести о битним темама које се тичу екологије. Успех овог пројекта у својој првој години показује да наши клијенти и читаво друштво имају све израженију свест о еколошким питањима и стога то представља потврду исправног усмерења наше иницијативе – рекао је Горан Ивановић нагласивши да  је Нови Сад први град у ком се реализује садња.

Акција „За шуму у твом крају“ започеће свој нови циклус у 2023. години и подразумева, поред завршетка акције започете у 2022. години и одвајање средстава од сваке уговорене „ДДОР“ еко-полисе за садњу стабала у наредној години.

Извор и фотографије: Градска управа Града Новог Сада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *