OTVOREN JEDNODNEVNI SAJAM SPORTA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovali su svečanom otvaranju jednodnevnog “Sajma sporta“. Za sve zainteresovane za bavljenje sportskim aktivnostima u hali “Master“ postavljeni su poligoni spretnosti, tereni za basket, fudbal, odbojku, rukomet, atletiku, badminton, stoni tenis, gimnastiku, boks, borilačke veštine, mačevanje, streljaštvo, šah i druge sportove. Na štandovima su dostupne informacije o plivanju, hokeju, planinarenju, biciklizmu, ragbiju, veslanju, a na Manježu Novosadskog sajma, posetioci mogu da se upoznaju i sa konjičkim sportom.

– Rade emocije kada se prođe kroz štandove, jer sretnete legende sporta iz raznih disciplina, olimpijske i paraolimpijske šampione, ali i decu koja se bave sportom. Bitno je da oni budu na sportskim terenima, da se druže, jer bavljenje sportskim aktivnostima je važno za mentalno zdravlje i socijalizaciju. Pre godinu i po dana ovde je bila privremena bolnica, a danas se održava ovakva manifestacija. Ne kažu tek tako, da na jedan dinar koji uložimo u sport, uštedimo dva dinara u zdravstvu. Ovaj “Sajam sporta“ je apsolutno uspeo i zaslužuje da ima poseban status u kalendaru Novosadskog sajma – istakao je Miloš Vučević i zahvalio se organizatorima, kao i Vanji Udovičiću za kojeg je rekao da je pravi primer ministra koji je na terenu sa narodom.

– Malo je manifestacija koje mogu ovako da izmame osmehe i stvore radost. Drago mi je što sam u gradu koji je pokazao da je grad pobednika, koji voli da uđe u bitku sa evropskim metropolama i da pobedi. Novi Sad je Omladinska prestonica Evrope, Evropska prestonica kulture, ali i sporta, po svim dostignućima sportista i zbog organizacije međunarodnih takmičenja. Ovde je danas 120 sportskih organizacija, a deca koju vidimo sigurno će biti nosioci najsjajnijih medalja. 2021. je godina u kojoj smo oborili rekord po broju osvojenih medalja na Olimpijskim igrama, a to ne bismo uspeli bez podrške lokala i Pokrajine. Kroz ovakve manifestacije želimo da pridobijemo decu u veliku sportsku porodicu naše zemlje – naglasio je Udovičić.

“Sajam sporta“ na Novosadskom sajmu ima višedecenijsku tradiciju, a od 2017. godine se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Ovog puta suorganizatori manifestacije su Gradska uprava za sport i omladinu, Gradski sportski savez i Savez za školski sport Grada Novog Sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *