Опада број заражених, све више вакцинисаних

Викенд за нама показује да се ситуација са коронавирусом у Србији смирује. Број новозаражених је неколико дана далеко испод хиљаду. Истовремено, све је више вакцинисаних, што је и довело до повољније епидемиолошке ситуације.

И даље има оних којима је неопходно болничко лечењеи њих је у овом тренутку 2.799, од тога је 99 на респиратору и они се налазе у тешком здравственом стању.

Од почетка епидемије од ковида 19 оболело је 706.458 особа, а преминуо је 6.681 пацијент. Укупно је урађено 4.009.511 тестова.

Највише новозаражених и даље је у Београду – 135, док у осталим градовима, такође, пада број нових случајева. И у свим осталим градовима је мање од 30 случајева дневно.

У Србији је до сада дато укупно 4.035.228 доза вакцине, док су 1.750.963 грађанина примило обе дозе.

Што се тиче вакциналних пунктова, они постају све приступачнији грађанима, тако да после тржних центара, грађани Крушевца су могли да се вакцинишу и у природи, на излетишту Багдала изнад града, које је најпосећеније током викенда.

Председник Србије Александар Вучић је на Инстаграму објавио видео-снимак на којем је приказан изглед будуће српске фабрике вакцина.

Навео је да се српска фабрика вакцина гради са партнерима из УАЕ и Кине, а најавио и да ускоро креће и изградња погона за производњу пи-си-ар тестова.

извор: ТАНЈУГ, РТВ

фото: ЕПА-ЕФЕ (ЦЈ Гунтхер)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *