Од данас скупље карте за градски превоз уколико се купују код возача, цена непромењена за кориснике е-новчаника

Нов систем плаћања појединачних карата у градском превозу примењује се од 22. јануара, а од данас важи ново правило, па ће путнике који немају показну карту вожња аутобусом коштати 100 динара за градску вожњу и 150 динара за приградске линије. Цене карата су непромењене за кориснике који су прихватили нов начин плаћања јавног превоза –  е-новчаником.

То значи да ће користећи електронски новчаник грађани плаћати карту као и до сада – 65 динара у градској зони и 110 динара у приградским линијама. За све који карту буду куповали у аутобусу, цена ће износити 100 динара у граду, односно 150 динара за приградске линије.

Појединачне карте на е-новчаник уплаћују се унапред на киосцима Градског саобраћајног предузећа и на „Maxim box” трафикама које се налазе на стајалиштима. Сви који имају показне, месечне карте, не морају набављати е-новчаник.

Приликом плаћања е-новчаником потребно је да путник при уласку у аутобус чекира карту на валидатору, али то мора учинити и приликом изласка, како би му систем скинуо тачан износ за одређену вожњу.

извор: Град Нови Сад

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *