ODRŽAN SASTANAK SA CILJEM POVEĆANJA BEZBEDNOSTI U ŠKOLAMA

Sa ciljem da se poveća bezbednost u novosadskim školama, u Gradskoj kući održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Policijske uprave Novi Sad na čelu sa načelnikom Slobodanom Malešićem i direktori osnovnih i srednjih škola. Prisutne je na početku sastanka pozdravila članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić koja je istakla da pitanje bezbednosti mladih Novosađana jedno od prioritetnih i da je Novi Sad jedini grad u Srbiji koji ima oformljeno Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama.

– U okviru tog tela, zajedno sa predstavnicima svih relevantnih institucija, ustanova i organizacija radimo na rešavanju problema nasilja u školama, a u tu borbu smo uključili i učenike koji deluju u okviru Gradskog učeničkog parlamenta, kao i predstavnike pedagoško-psiholoških službi – izjavila je Dina Vučinić i dodala – Prevencija, intersektorska saradnja i dobra komunikacija su veoma važni u našoj borbi protiv nasilja u školama i zato smo podržali inicijativu Policijske uprave Novi Sad i organizovali ovaj sastanak. Verujem da ćemo dobrom saradnjom, posvećenošću i velikim zalaganjem uspeti da sprečimo nasilje i druga devijantna ponašanja koja predstavljaju problem za našu decu.

Direktori osnovnih i srednjih škola izneli su svoja dosadašnja iskustva, kao i korisne predloge na koji način je moguće poboljšati bezbednosnu situaciju u školama. Takođe, predstavnici Policijske uprave naglasili su da imaju za cilj da se bave preventivnim merama a ne samo rešavanjem posledica, kao i to da će u svakom momentu biti na raspolaganju školama.

Na sastanku je zaključeno da će se dosadašnja saradnja Policije, škola i Grada Novog Sada nastaviti i u narednom periodu, unaprediti kroz otvoren dijalog o zajedničkim potrebama i eventualnim problemima, a sve u cilju bezbednosti učenika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *