Новогодишњи концерт сопрана Марије Нешић у Синагоги

Концерт сопрана Марије Нешић, Новом Саду с љубављу,  одржаће се  у Новосадској Синагоги у уторак, 27. децембра, с почетком у  20х. Новогодишњи гала концерт биће изведен у пратњи 52 члана Зрењанинске филхармоније којом диригује маестро Микица Јевтић.

Концерт нас репертоарски уводи у свечаност божићних и новогодишњих празника уз Бизетову „Кармен“, Штраусове тактове „Трич трач полке“, „На лепом плавом Дунаву“, затим кроз легендарну филмску музику Нина Роте „Parla piu pianno“, Пучинијеве композиције „O mio babbino caro“, „Quando me’n vo’”, све до финала уз “Радецки марш”. Публику дочекује и специјални гост, који нам за ову прилику долази из Немачке, чувени тенор Бела Маврак, који ће се представити у дуетском извођењу Лехарове. “Lippen schweigen”, а затим и аријом “Dein ist mein ganzes Herz”.

Носећа тема су љубав и инспирација лепотом, као везивна нит Маријиног музичког стваралаштва. Невероватна енергија раскошног гласа донела јој је репутацију оперске певачице чији су концерти здравица љубави, као главне есенције квалитетног живота, због чега је публика издваја и ужива у њеним наступима препуним емоција.


„Обожавам оперу и приватно најчешће слушам италијанске композиторе Ђакома Пучинија и Нину Роте, као и многе друге. Уживам и у квалитетној музици различитих жанрова зато ми је велико задовољство и срећа што на својим наступима певам омиљене арије, а то публика може да осети“, каже Марија у припремама за новосадски концерт.
Марија Нешић је од 2015. до 2019. године наступала као редовни члан Ансамбла Народног позоришта у Београду, где са хором опере у свим актуелним представама, али и као солиста изводећи Пучинијеву арију Мими из опере „Боеми“. Дипломирала је на Правном факултету у Београду. Од јавних наступа издвајамо Концерт Passione у биоскопу Балкан (2019), Historia de un amor у Народном позоришту у Зрењанину (2021), Солистички концерт Luštica Bay (2022).
Гала концерт Новом Саду с љубављу организује Фондација Саша Марчета уз подршку бројних сарадника, као поклон публици и граду који је ове године носио престижну титулу Европске престонице културе.

За све љубитеље музике, улаз на концерт је слободан.

фото: Бојана Јањић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *