Нови талас вируса након Божића

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 346.585 особа, а забележено је 3.364 смртна случаја. У болницама је 7.126 пацијената, од којих је 259 на респиратору, показују подаци са сајта covid19.rs.

Према последњем пресеку,још 39 пацијената преминуло је од последица ковида 19 .Коронавирус је регистрован код још2.715 особа, од 11.202 тестирана.

Члан Кризног штаба и епидемиолог Предраг Кон је навео за РТС да треба очекивати да ситуација буде боља из дана у дан, али и да ћемо после Божића,посебно у Београду,осетити последице већих окупљања и шетњи.

Јуче је у Србију стигаи први контигент Фајезерове вакцине. На београдски аеродором допремљене су специјалним авионом.

Државни секретар Мирсад Ђерлек рекао је за РТС да је план да се вакцинише око 8.500 здравствених радника и 2.500 људи у геронтолошким центрима.

„Ми планирамо до недеље да вакцинишемо 2.500 људи у геронтолошким центрима и око 8.500 здравствених радника по оним приоритетима о којим смо причали. Кренућемо од јединица интензивне неге, пријемно-тријажних амбуланти, ковид болница“, навео је Ђерлек.

Истакао је да ћетоком јануара у Србију стићи 80.000 доза „Фајзерове“ вакцинеи да се очекују и велике количине вакцина из Русије и Кине.

извор: Танјуг, РТС
фото: ТАНЈУГ/ ЗОРАН ЖЕСТИЋ/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *