НОВИ САД ДОМАЋИН ЈЕДИНЕ УЦИ МЕЂУНАРОДНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ ОВЕ ГОДИНЕ У СРБИЈИ

Нови бициклистички спектакл на Петроварадинској тврђави у недељу, 16. септембра

Бициклистички клуб Нови Сад, организатор претходног Европског првенства у планинском бициклизму, о којем се и даље прича широм Европе, доноси још једну бициклистичку посластицу у Нови Сад. Једина међународна УЦИ бициклистичка трка ове године у Србији, уједно и квалификациона трка за ОИ у Паризу биће одржана на Петроварадинској тврђави у недељу, 18. септембра. Пети Петроварадин фортресс МТБ куп, Пхилиппе Њагнер Петроварадин фортресс бике фестивал, окупиће најбоље бициклисте из Србије, региона и европских држава као што су Швајцарска, Италија, Белгија и Норвешка. Улаз на трку је бесплатан, те су сви Новосађани и њихови гости добродошли на Петроварадинску тврђаву.
Старт прве трке је у 11.30х за млађе категорије, а главна трка дана је заказана за 13 часова код Академије уметности. Трка се вози у првој категорији Светске бициклистичке федерације УЦИ, а за Куп Србије, трка је квалификациона у оквиру циклуса Париз 2024 Олимпијских игара.


“Очекујемо око 250 такмичара из Србије, региона и света. Трка се вози у 15 старосних категорија док ова међународна УЦИ трка победницима међу јуниорима и јуниоркама доноси 30 олимпијских бодова, а победницима међу сениорима и сениоркама 60 олимпијских бодова. Ова трка је одлична првенствено за наше такмичаре јер могу да пробају да упишу прве бодове у УЦИ ранг листу ове године. Куриозитет је што је трка на Петроварадинској тврђави једина УЦИ трка ове године у међународном календару, те уједно издваја Нови Сад од свих других градова у Србији. Веома ми је драго што у овим тешким условима и кризним временима успевамо да организујемо овако важан догађај за бициклистички спорт” изјавио је Немања Вајс, директор Бициклистичког клуба Нови Сад и организатор трке.
Организатори трке велику захвалност дугују главним покровитељима – Граду Новом Саду, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Заводу за заштиту споменика културе Града Новог Сада.

фото: Александар Мишков

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *