НИ ТВРЂАВА НИЈЕ ОДОЛЕЛА НЕПОГОДИ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, заједно са потпредседницом Владе Републике Србије и министарком културе Мајом Гојковић и сарадницима, обишао је објекте на Петроварадинској тврђави који су оштећени током олујног невремена које је у два наврата задесило Нови Сад.

Новосадски градоначелник Ђурић и министарка Гојковић сагледавају штету на Петроварадинској тврђави
Новосадски градоначелник Ђурић и министарка Гојковић сагледавају штету на Петроварадинској тврђави

– Сагледали смо последице елементарне непогоде која је погодила ову културно-историјску целину  Града Новог Сада – дугу касарну, арсенал и једноставну касарну. Највећу штету претрпео је кров на овим објектима на чијој санацији јавно-комунална и приватна предузећа са радницима и механизацијом, вредно раде, а помоћ нам је стигла и од две кинеске компаније. Циљ нам је да се хитно санирају крови како би спречили већа оштећења – изјавио је градоначелник Ђурић.

Градоначелник је додао да је приоритет, уз највећи губитак једног младог људског живота, била заштита суграђана од даљих опасности успостављањем нормализације саобраћаја, водоводне и електро-мреже.

Министарка Гојковић је истакла да тренутно у току сагледавање настале штете која је причињена на објектима културе и споменицима у Граду Новом Саду, као и свеукупне штете и да ће, након учињене процене, Влада Републике Србије и Министарство културе пружити сву могућу подршку Граду Новом Саду да се штета санира и додала захвалност радницима градских јавно комуналних предузећа и друштвено одговорним компанијама које су исказали друштвену одговорност пружајући помоћ у овим ванредним приликама.

извор: Војвођански новинар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *