НА ИНИЦИЈАТИВУ ГРАДА НОВОГ САДА УВЕДЕНА „eUVERENJA“ ГРАДСКЕ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ

Градска пореска управа Града Новог Сада обавештава физичка лица, предузетнике и правна лица да је дана 1. јуна 2022. године, по први пут пуштен у рад програмски пакет „eUverenja“ на порталу Јединственог информационог система локалне пореске администрације – ЛПА.

Заједничким снагама Градске пореске управе Града Новог Сада као иницијатора ове аутоматизације и унапређења, Секретаријата за јавне приходе Београд, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и  Института “Михајло Пупин“ пуштен је у рад програмски пакет чијим увођењем је омогућено електронско подношења захтева за издавање уверења и електронског издавања истих што би требало да доведе до повећања функционалности постојећег системског решења за израду уверења и да обезбеди обједињавање процеса пријема захтева са самом израдом и издавањем пореских уверења.

Пуштање у рад наведене апликације довешће до повећање ефикасности у пословању Градске пореске управе Града Новог Сада, смањења администрирања и ангажовања запослених на пословима израде и издавања пореских уверења, као и олакшавања обвезницима да брже и једноставније добију пореско уверење без одласка у просторије Градске пореске управе.

Наведена услуга доступна је на следећој адреси https://lpa.gov.rs/jisportal/homepage.

Градска пореска управа Града Новог Сада наставља са имплементацијом иновативних решења у свом раду, са циљем побољшања и унапређивања квалитета услуга које пружа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *