Наредне године већа улагања у локалне путеве у покрајини

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић одржали су конференцију за новинаре поводом представљања резултата улагања у путну привреду у оквиру Пројекта повећања безбедности саобраћаја, за шта је Покрајинска влада издвојила 800 милиона динара, као и плана радова на путевима у Новом Саду за наредни период.

„Предлог буџета АПВ за 2023. је такав да ћемо издвојити знатна финансијска средства да одмах на пролеће, када временски услови то буду дозволили, наставимо са реализацијом овог важног посла у Новом Саду, имајући у виду да смо опоравили покрајинске финансије у великој мери, тако да ћемо и у наредној години, а вероватно и у 2024, имати наставак рeaлизације овог  посла. То значи да нам расту и амбиције и жеље да обновимо што већи број, пре свега великих улица“, изјавио је Мировић и додао да ће то подразумевати и обнову највећег и најфреквентнијег булевара у граду – Булевара ослобођења.

Према Мировићевим речима, очекују нас и други важни послови у Новом Саду.

„Предстоји нам свеобухватна реконструкција Студија М с обзиром на то да је протекло више од шездесет година од када је изграђен, а важна вест је да ће овај објекат остати Студио М. Имаћемо у наредне две године и нови музејски простор за све оно што је наша култура била у 20. веку и за све оно што је наша култура данас. Очекују нас радови на реконструкцији Каменице 1 и завршетак Каменице 3 до краја наредне године. Наручили смо и пројекат за уређење саобраћаја у комплексу Института у Сремској Каменици, определили смо средства и наручићемо пројекат за нову гаражу која ће имати 400 места, што ће такође финансирати Покрајина, као и реконструкцију расвете у том комплексу“, рекао је Мировић.

Покрајинска влада ће, када је реч о Новом Саду, финансирати у потпуности изградњу нове зграде ОШ „Милош Црњански“.

„Заједно са Градом финансираћемо изградњу савремене школске сале у Гимназији ′Лаза Костић′ на Телепу и пешачко-бициклистички мост“, додао  је Мировић.

Према председниковим речима, у наредних неколико дана очекује се и уговор за уређење и ревитализацију Алмашког краја.

„Један уговор већ имамо, а то је уговор за обнову 20 фасада од Косовске улице према Улици земљане ћуприје, и на том правцу ће кренути прва реконструкција Алмашког краја. Наравно, у сусрет томе иде и обнова комплетне инфраструктуре. Пуно заједничког посла имамо, један део смо већ реализовали, без кашњења и без проблема“, изјавио је Мировић.

Он  је подсетио на то да је Покрајинска влада издвојила средства за област путне привреде широм Војводине – у Суботици, Сенти, Иригу и другим местима.

„У наредној години, осим за Нови Сад, више од две милијарде динара биће опредељено за бројне локалне самоуправе управо за реконструкцију локалних путева, тако да је ово посао који нам предстоји у целој Војводини“, нагласио је Мировић.

Захваливши Покрајинској влади на издвојеним великим средствима, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић изјавио је да се радови на обнови новосадских саобраћајница приводе крају, да су остале још три улице за реконструкцију, при чему је пројекат реализован квалитетно, по правилима струке, уз примену најсавременије технологије и механизације.

„Завршавамо један од најкапиталнијих пројеката у овој години, вредан готово милијарду динара, од чега је Покрајина издвојила 800 милиона динара, а остатак Град, чиме ће бити обновљено, реконструисано и санирано 28 улица у дужини од 26 километара“, рекао је Ђурић и истакао да је у покрајинском буџету за наредну годину за наставак обнове саобраћајница у Новом Саду издвојено 500 милиона динара.

Извор: Покрајинска влада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *