КУТАК „НА КРИЛИМА МАШТЕ“ ПОЧЕО С РАДОМ

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Бранка Бежанов присуствовала је отварању Кутка „На крилима маште“ намењеног продаји ручно рађених производа насталих током едукативно-интерактивних радионица за особе са инвалидитетом. Пројекат је реализовало Удружење грађана за церебралну и дечију парализу јужно-бачког округа „Сунце“ са партнерским удружењима, а уз подршку Града Новог Сада.

– Удружење „Сунце“ је због своје делатности која је усмерена на пружање помоћи и побољшање квалитета живота особама оболелим од церебралне и дечије парализе препознато је као удружење од посебног значаја за Град Нови Сад. Зато су им обезбеђeна два пословна простора по повлашћеним ценама, на Булевару цара Лазара бр. 35, и у Улици Димитрија Туцовића бр. 3, где се одржавају радионице. Отварање Кутка „На крилима маште“ подржао је Град издвојивши из Буџета за ту намену милион динара, с циљем да се спречи дискриминација на тржишту рада и да се пруже једнаке шансе особама са инвалидитетом за стручно оспособљавање и запошљавање – рекла је Бранка Бежанов.

Секретарка Удружења за церебралну и дечију парализу Јужнобачког округа “Сунце” Јована Сајић је истакла да су захваљујући снажној подршци Града у овом кутку, који се налази у приземљу СПЕНС-а, запослене две особе са инвалидитетом, а остали чланови удружења су добили могућност да изложе и продају своје радове које су годинама стварали.

Чланови Удружења дистрoфичара јужно-бачког округа и чланови Удружењa за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада су као партнери пројекта такође присуствовали догађају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *