КОМПАНИЈА „IBM“ ОТВОРИЛА РАЗВОЈНИ ЦЕНТАР У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић јуче је присуствовао отварању пословних просторија компаније „IBM“ које се налазе на Булевару Европе.

Списку од 900 ИТ компанија које послују у Новом Саду, придружила се једна од водећих америчких ИТ компанија. Наиме, „IBM“ је изабрао је нашу државу за ширење свог пословања. Прво у Београду, отварањем канцеларије која запошљава 60 људи, а данас присуствујемо отварању канцеларије ове компаније и у Новом Саду. Она тренутно запошљава преко 30 наших суграђана, али са потенцијалом и планом ширења који подразумева запослење још толико стручњака из ове области. ИТ компаније у нашем граду запошљавају скоро 10 000 лица, са тенденцијом да се тај број удвустручи. Као Град, наставићемо да пружамо максималну подршку ширењу и развоју ИТ сектора. Хвала председници Владе и председнику Републике на свесрдном ангажовању када је у питању долазак великих светских брендова, попут ове компаније и честитам руководству на овом пословном подухвату – рекао је градоначелник Милан Ђурић пожелевши запосленима срећан почетак рада у Новом Саду.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је да је отварен развојни центар „IBM“-а, највеће глобалне компаније која је претеча читаве ИТ индустрије.

–  Када „IBM“ дође да послује негде, то је велики сигнал да сте значајна дестинација на светској мапи. Та компанија у главном граду већ послује, али до сада нису никада развијали технологију у Србији. Сада један велики „IBM“ отвара свој развојни центар управо код нас и то у Новом Саду. Тај потез значи много за будућност ИТ индустрије и за наш привредни сектор – рекла је Ана Брнабић.

Директор „IBM“ за Србију Никола Полић нагласио је да ће на простору од око 500 квадратних метара радити млади инжењери на развоју софтвера, а који су се школовали, углавном, на Факултету техничких наука и Природно-математичком факултету у Новом Саду.

Компанија „IBM“ (International Business Machines Corporation) има седиште у Сједињеним Америчким Државама и бави се рачунарским технологијама-производњом рачунарског хардвера, софтвера, услугама, хостингом и консалтингом. То је највећа компанија на свету која се бави информационим технологијама и држи највећи број патената у тој области.

Ивор и фотографије: Градска управа Града Новог Сада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *