Каменички парк спреман за Првомајски уранак 

У Каменичком парку обављене су све припреме за Првомајски уранак. Радници Градског зеленила покосили су траву и обезбедили ложишта за ложење ватре и припрему хране, довољан број обруча за одлагање смећа, као и цистерну с пијаћом водом. Део парка који је затворен због клизишта, биће видно означен и обележен.

„Апелујемо на посетиоце да током боравка користе друге делове парка. Такође, молимо посетиоце да за припрему хране користе само ложишта за ватру која је припремило Градско зеленило“, наводи се у саопштењу.

Цене паркинга и коришћења ложишта нису мењане 11 година, од 2013. године. Целодневни паркинг кошта 200, а уређено место за ложење ватре 400 динара.

„У Каменичком парку и ове године смо обезбедили услове за несметан боравак у природи за све Новосађане који Првомајске празнике желе да прославе боравком у природи. Јако је важно да приликом боравка у парку водимо рачуна и о очувању зелених површина. Апелујемо на грађане да ватру за припрему хране ложе само у за то предвиђеним ложиштима, да не паркирају своја возила на зеленим површинама, и да се потруде да смеће одлажу у корпе за отпатке. Одговорним односом сачуваћемо овај бисер природе“, каже директор „Градског зеленила“ Милош Егић.

Егић подсећа да се 1. маја за посетиоце отвара и градска плажа Штранд, на којој су током претходних месеци урађени значајни послови на уређењу зелених површина и одржавању објеката, и најављује да ће у понедељак бити изведени радови на уређењу пешчаног дела плаже.

„У претходних неколико година инвестирали смо више од 23 милиона динара у унапређење Штранда. Првих дана купалишне сезоне улаз на плажу биће слободан, а од 14. маја улазнице ће се наплаћивати по ценама које нису мењане од 2010. године“,рекао је Егић.

извор и фотографије: Градско зеленило

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *