Како се правилно одржава хигијена у фирми?

Да ненаплаћене фактуре и редовне обавезе које пристижу на наплату нису једини проблеми са којима се фирме носе – потврдиће нам сваки послодавац.

Неке од компликација које нарочито погађају све фирме, а нарочито оне које се баве радом унутар прехрамбене индустрије јесте појава инсеката или глодара у просторијама фирме или њеној најближој околини. Како је одржавање хигијене важно и како је потребно испоштовати одређене стандарде да би се могло неометано пословати – при уочавању легла глодара или инсеката важна је брза реакција. Само тако можете бити сигурни да ће се проблем ефикасно решити и да ће се предупредити настанак неких већих штета.

Дезинсекција радног простора

Када уочите да су пословне просторије фирме постале склониште где се бубашвабе, бубаруси, стенице, мрави или нека друга врста штетних инсеката размножава – то је знак да је потребно извршити дезинсекцију простора. Сам циљ дезинсекције односи се на сузбијање штетних инсеката, са намером да се очува здравље људи и да се спрече могуће материјалне штете које инсекти могу изазвати. Како инсекти могу бити преносиоци бројних заразних болести и алергија, њихово сузбијање је посао за професионалце.

Није препоручљиво се да се дезинсекција радног простора обавља самостално. Зашто? Неупућени појединци који се професионално не баве ДДД услугама не познају поступак дезинсекције, не знају да одаберу адекватну методу нити средства која ће осигурати уништење инсеката и свести на минимум могућност за њихово поновно насељавање на истом месту. Учинковитост је оно што нам је потребно у борби са инсектима, а одабир адекватне компаније која спроводи дезинсекцију даће нам сигурност да се овај проблем више неће јављати.

 

Дератизација радног простора

Да ли је појава глодара штетнија од масовне појаве инсеката? Обе ситуације су крајње непожељне!

Ефикасна услуга дератизације помаже у сузбијању бројности мишева и пацова, а чињеница да ови глодари живе у великим групама и да се размножавају изузетно брзо захтева моменталну реакцију. Чим се примети присуство глодара у пословном или магацинском простору – не губите време и новац на неадекванта решења, већ се одлучите за обраћање професионалном тиму који може да гарантује успешну дератизацију.

Како дератизација читаве фирме није нимало једноставна, препорука је да се у тај поход не упуштате сами. Покушаји да се глодари самостално сузбију никада не буде ефикасно решење и увек је боље одмах се обратити фирми која ради на пословима дератизација. С обзиром да је важно да се дератизација спроведе на прави начин и кроз примену адекватне методе и са средствима која су за ту намену прописана, знање професионалаца је најбољи ослонац. Они нам могу помоћи да се глодари у потпуности истребе, а њихова станишта и легла униште.

Штете коју нам мишеви и пацови у пословним просторијама могу нанети знају бити заиста велике. У стању су да нам униште тканине, електронику, важне архиве докумената, затим да контаминирају простор и нанесу оштећења производима ако се бавите неком производном делатношћу. Неретко, глодари грицкањем и гребањем оштећују зидове и предмете у пословним просторијама, а њихово присуство са собом носи и реалну могућност од ширења заразних болести. Исто тако, уједи и огреботине настале од ових глодара су тек брига за себе, тако да – без премишљања ако у својим пословним просторијама приметите њихово присуство.

Дезинфекција пословног простора

Како је дезинфекција пословног простора саставни део одржавања хигијене сваке компаније, њено редовно и професионално извођење осигураће свим радницима здравствену безбедност.

Важно је разумети озбиљност од могућности да се пословне просторије контаминирају патогеним организмима. То за последицу може имати развој бројних инфекција или болести међу запосленима, а управо то је сценарио који је потребно избећи. Оно што је такође важно за фирму, а тиче се свих ДДД услуга, јесте и углед који компанија оставља. Чисте, уредне и за рад безбедне просторије су итекако важне, па је дезинфекција канцеларија односно, спровођење неке од њених врста (превентивна, текућа или завршна) неопходна.

Стручан тим као подршка

Да би се правилно одржавала хигијена у просторијама фирме, професионална подршка компаније која обавља ДДД услуге је једини прави избор.

Како је предуслов ефикасне дезинфекције, дератизације и дезинсекције знање и стручност, при трагању за адекватним стручњацима, бирајте оне компаније које могу да вам пруже ефикасно решење. Корисно је знати и то да професионалне службе поштују све законом прописане протоколе и да су сва средства која се користе у процесу дератизација, дезинфекције и дезинсекције одобрена од стране надлежних институција, па су као таква сигурна по здравље људи, животиња и животне средине.

Компанија ДДД Екофам може послужити као прави пример стручности и знања, јер у свом тиму окупља појединце који су стручни и квалификовани за обављание ових услуга. Потпуна упознатост са највишим стандардима и методама у раду додатно осигурава ефикасност у решавању било ког проблема са којим се носите, а сертифиовани и вешти стручњаци излазе на терен на територији Београда и његове околине у радијусу до сто километара.

Ступите у контакт са компанијом која ће осигурати највиши ниво хигијене у вашим пословним просторијама и која ће позитивно утицати на осећај здравствене сигурности и безбедности свих ваших радника. Препустите овај посао стручњацима јер је тај избор једино ефикасно решење.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *