Epidemijska situacija sve bolja, kreće kampanja za vakcinaciju mladih

Smanjuje se broj novozaraženih, a raste broj vakcinisanih. Od izbijanja epidemije ukupno je u Srbiji registrovano 708.870 slučajeva zaraze, umrlo je 6.739 osoba, a urađena su 4.051.533 testa.

U Srbiji je, prema poslednjem preseku,od posledica zaraze koronavirusom umrlo 14 osoba,a novozaraženih je 550, od 10.062 testirane osobe.

Od 2.008 zaraženih koji su u bolnicama, njih 70 je na respiratorima.

Epidemijska situacija u zemlji iz dana u dan sve je bolja. Tome, navode stručnjaci, doprinosi i masovna imunizacija građana koji bez zakazivanja mogu da izaberu jednu od četiri vakcine.

U Beogradu je u poslednja 24 sata potvrđeno 97 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je veoma povoljan podatak kakav nismo imalo od oktobra prošle godine, izjavio je za RTS epidemiolog Predrag Kon.

„To je značajno smanjenje u odnosu na prošli četvrtak kada je bilo 175 zaraženih i znači da ih je za 45 odsto manje od prošlog tada, ali može doći do oscilacije“, rekao je Kon.

Naglasio je da brojevi zaraženih u Srbiji pokazuju kako nemamo posledica od spojenih uskršnjih i prvomajskih praznika, te daimamo ubrzan pad zaraženih u nekim mestima, kao i u Beogradu.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će u petak biti održan veliki događaj kojim će se pokrenuti targetirana kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina.

izvor: TANJUG, RTV

foto: ilustracija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *