До краја године фабрика БМТС запошљава још стотину радника

Немачко-кинеска компанија  „BMTS Technology“  у Србији  послује од 2020.године, а компоненте за путничке аутомобиле које производе у Новом Саду с великим успехом пласирају на светско тржиште. Приликом посете председника Србије Александра Вучића, као и представника покрајинске и градске власти, руководство БМТС-а најавило је нова запошљавања већ ове године. 

 

„У фабрици у Новом Саду тренутно ради 200 људи, а производе се пуњачи високе ефикасности за путна и комерцијална возила, као и друге висококвалитетне компоненте за ауто-индустрију,  навео је потпредседник компаније задужен за глобално тржиште Емануел Аба.  Како је истакао, производни капацитет фабрике је око два милиона турбо-пуњача годишње, а план је да се у наредном периоду прошире капацитети и повећа број радних места. “ Д0 2026.године планирамо да имамо више од 500 запослених“, навео је Аба.

 

Председник Александар Вучић поручио је, након обиласка погона  у индустријској зони Север 4 у Новом Саду, да „упркос лошим вестима које стижу из света не треба да сумњају у своју државу која ће се изборити са свим потешкоћама“. Од челника фабрике, каже, добио је уверавања да ће до краја године  имати укупно 311 запослених, стотину више него сада, а до краја 2024. године чак 454 радника. Председник је истакао да ће држава на више начина наставити да помаже том и другим инвеститорима, не само кад је реч о субвенцијама и обезбеђивању превоза за раднике, већ и у развоју истраживачких центара, што је БМТС већ испланирао. „Допринос инвеститора развоју Србије је неизмеран, а то је очигледно и на примеру Новог Сада, који је за кратак период постао најзначајнији центар ауто-индустрије у нашој земљи“, оценио је Вучић.

 

Заједно с председником Србије, БМТС у Новом Саду обишли су и  министарка привреде Маја Атанацковић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који су се претходно састали са руководством  компаније и разговарали о наставку сарадње.

 

Текст и фото: Војвођански новинар (М.К)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *