Донска предузећа донирала хуманитарну помоћ за избеглице из Донбаса

Ростовска област, 23. фебруар 2022.

Донска предузећа агроиндустријског комплекса и робе широке потрошње донирала су хуманитарну помоћ становницима ДНР и ЛНР, саопштава влада Дона.

„Многи пољопривредници, предузећа прехрамбене и прерађивачке индустрије, добављачи хране и малопродајна предузећа учествовали су у прикупљању добротворне помоћи за људе који су били приморани да напусте територије ДНР и ЛНР и дођу у Ростовску област“, ​​рекао је Виктор Гончаров. први заменик губернатора Ростовске области.

Тако је, у центре за привремени смештај у Ростовској области, група компанија Дамате допремила 400 кг смрзнутог меса и више од 1 тоне кобасица и хреновки . Ајутинска пекара испоручила је 9.000 пекарских производа. Такође, челници предузећа одлучили су да организују складиште за смештај хуманитарне помоћи. Компанија Аква-Дон испоручила је 10 тона флаширане воде.

Предузећа са тржишта потрошача такође су се придружила прикупљању средстава. Храна, кућна хемија, антисептици, посуђе за једнократну употребу предати су центрима за привремени смештај.

„Организације које су нашле прилику да подрже избеглице могу се назвати достојним примером друштвено одговорног пословања. У региону се наставља прикупљање хуманитарне помоћи, а сваким даном расте број предузећа која су спремна да својим производима помогну људима у овој тешкој ситуацији“, нагласио је заменик гувернера.

Извор: ДОН24.РУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *