ДЕЦА ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ И РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поздравио је децу из Федерације Босне и Херцеговине и Републике Хрватске на пријему у Градској кући. Деца, у склопу летњег кампа, бораве у Новом Саду и Београду, у организацији Покрајинског фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону и народне посланице Сање Лакић.

 – Част ми је да вас поздравим и надам се да ћете упознати много нових пријатеља у Новом Саду, те да ћете нам поново доћи. Увек треба да знате да нисте сами и да имате на кога да се ослоните. Своје порекло треба часно да носимо, поштујући друге, али очекујемо и да нас једнако поштују. Молим вас да учите и образујете се где сматрате да је најбоље, али да пробате да живите на просторима где су ваши родитељи, баке и деке. Градска кућа је један од најлепших објеката у Новом Саду, изграђена је крајем 19. века и овде се одржавају најважнији догађаји и примају најважнији гости, а данас бих рекао и најдражи гости. Међутим, ви нисте гости, ви сте овде своји на своме. Жеља ми је да узвратимо посету, да наша деца виде да има и другачијих средина, јер много је лакше живети у Новом Саду него у општинама из којих ви долазите. Битно је да они виде где се све прича српским језиком и да разумеју нашу историју и традицију. Добро дошли међу своје браћу и сестре, ви сте део нас – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

 Директор Покрајинског фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило захвалио се градоначелнику Вучевићу што увек подржи активности Фонда.

 – Циљ  летњег кампа за децу из региона јесте да их упознамо са историјом, културом, традицијом, са институцијама у Србији, са природним лепотама и туристичким потенцијалима. Намеравамо да следеће године камп овухвати све крајеве у региону где живе Срби и да буде одржан баш у Новом Саду – истакао је Ћутило.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *