ГРАД НОВИ САД ПОДРЖАВА ПРЕПОРУКУ ВЛАДЕ СРБИЈЕ У ВЕЗИ СА ШТЕДЊОМ ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ

Град Нови Сад подржао је препоруку Владе Србије и од вечерас је, у циљу штедње електричне енергије, искључена декоративна расвета на Градској кући, згради Дома здравља „Нови Сад“ на Лиману, на новосадском мосту „Варадинска дуга“ и Петроварадинској тврђави. Сутра ће расвета бити угашена и на Мосту слободе, као и на Жежељевом мосту.

Дајући пример другима, Влада Србија је донела одлуку да од недеље искључује декоративну расвету на згради у Немањиној улици бр. 11, на згради Министарства финансија и Министарства привреде, згради Председништва РС, као и на другим другим објектима где није неопходна. Стога се Градска управа Новог Сада на овај начин придружује апелу да институције и организације, као пример рационалног и одговорног понашања, заједнички дају допринос у решавању изазова енергетске кризе са којима се суочава велики број земаља.

У наредном периоду ће се свакако поступати у складу са том препоруком, са посебним освртом на све потенцијалне локације на којима се може угасити декоративна расвета, а да то не ремети сигурност грађана и безбедно одвијање саобраћаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *