ГРАД НОВИ САД ДАО НАЈВЕЋИ ДОПРИНОС ЗАПОШЉАВАЊУ

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је обележавању 100 година постојања и развоја Националне службе за запошљавање. Пoчeткoм дeлoвања jавнe службe запoшљавања у Србиjи сматра сe 14. дeцeмбар 1921. гoдинe, када je oбjављeн jeдан oд првих прoписа кojима сe рeгулишe oбласт запoшљавања – „Закoн o заштити радeника“.

Том приликом додељена су признања и захвалницe послодавцима и локалним самоуправама који су дали највећи допринос у области политике запошљавања у 2021. години. Комисија Националне службе за запошљавање за доделу признања и захвалница за остварене резултате у промовисању политике запошљавања и за остварене резултате у запошљавању одлучила је да Граду Новом Саду буде додељена захвалница у категорији „Локалне самоуправе које су дале највећи допринос запошљавањ“, узимајући у обзир усвојен Локални акциони план запошљавања, висину средстава опредељених за запошљавање из буџета локалне самоуправе за 2021. годину, број учесника у мерама на основу издвојених средстава и степен развијености општине.

У име Града Новог Сада присутнима се обратио Милорад Радојевић који је изјавио да је захвалница потврда и признање за све оно што Град ради у области активне политике запошљавања.

– Од 2012. године до данас Град је издвојио милијарду и двеста педесет пет милиона динара за програме запошљавања, а сваке године је овим програмима обухваћено око 700 лица са евиденције Националне службе за запошљавање. Оно што је најважније, што показује да те мере имају ефекта, јесте чињеница да се преко 85 одсто лица која су била обухваћена овим мерама и након неколико година, нису враћала на евиденцију Националне службе за запошљавање – рекао је Радојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *