„Глас Метохије“ поново у Призрену – обезбеђене донације за српске ђаке на Косову и Метохији

Удружење „Глас Метохије“  посетило је Косово и Метохију и тамошњим ученицима уручило донације у виду школског прибора, као што то годинама уназад чини почетком школске године (као и у бројним другим приликама). Акцији су се придружили и ђаци из Војводине,  а група хуманитараца која је те поклоне предала, посетила је духовна језгра српског народа, односно бисере наше средњовековне историје који красе Призрен – царски град. 

Чланови хуманитарне организације „Глас Метохије“ из Новог Сада и Београда посетили су средином септембра неке од највећих српских светиња –  Призренску богословију, Саборни храм Светог Ђорђа и цркву Богородице Љевишке, а били су у прилици да се поново сретну и друже са мештанима Велике Хоче, који су им и овог пута били домаћини.

„Глас Метохије“ веома често организује оваква путовања, не само да би пружили моралну подршку Србима на Косову и Метохији и показали да су уз њих и у најтежим временима, већ и да би им уручили пакете помоћи и тим донацијама бар донекле олакшали свакодневни живот. Овај пут обрадовали су ученике школа у Церници, Ропотову и Томанцу, којима су купили школски прибор и играчке,  а новац за то обезбеђен је захваљујући појединцима и организацијама који су се одазвали акцији, а који су свесни колико је деци из наше јужне покрајине важна свака врста помоћи . Хуманитарну акцију „Гласа Метохије“ подржали су  ученици и наставници ОШ „Светозар Марковић Тоза  из Новог Сада, ОШ „Ђура Јакшић“ из Каћа, као и две основне школе из Зрењанина: ОШ „Петар Петровић Његош“ и ОШ „Серво Михаљ„.

Удружење „Глас Метохије“ позива све оне који желе да учествују у њиховим честим акцијама помоћи нашем народу на КиМ, да детаљније информације о свему потраже на интернет страници https://glasmetohije.org/ , као и на друштвеним мрежама.

 

Извор: Глас Метохије, Војвођански новинар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *