Амбасадор Јапана: Спорт има ту моћ да уједини људе

Амбасадор Јапана у Србији Такахико Кацумата изјавио је да сви жељно ишчекују почетак Олимпијских игара у Токију.

„Жељно ишчекујемо почетак Олимпијских игара. Јапан се за ово спремао пет година. Ово је велика част за нас што имамо прилику да други пут организујемо Игре“, рекао је Кацумата гостујући у Јутарњем програму РТС.

Свечана церемонија отварања је на програму данас од 13 сати.

„С обзиром да је читав свет подељен због пандемије, тема церемоније отварања биће ‘уједињени емоцијама’. Сматрамо да спорт има ту моћ да уједини људе. А ова церемонија може да покаже важност и значај Олимпијских игара. Ми смо сигурни да, иако ће ове Игре бити симболичне, јер могу да покажу решеност међународне заједнице да се превазиђе ова криза, Олимпијске игре ће бити безбедне за спортисте и становништво Јапана. Верујем и да народ у Јапану то све више увиђа и да се све више људи радује почетку Игара“, рекао је Кацумата и додао да је много изазова везано за ове Игре.

„Није све то нужно негативно. Управо због тих изазова ове Игре могу бити покретачка сила, како би се свет припремио за свет који га чека после пандемије“, рекао је Кацумата.

Он је истакао да ће пратити ватерполо и џудо са великом пажњом, јер су то, како је рекао, национални спортови Србије и Јапана.

извор, фото: ТАНЈУГ,EPA-EFE (Franck Robichon)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *