АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ СЛОВЕНИЈЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се у Градској кући са амбасадором Републике Словеније Њ. Е. Дамјаном Бергантом. Они су разговарали о досадашњој успешној сарадњи, а посебно су се осврнули на везе које су остварили Нови Сад и Марибор, односно Љубљана.

Саветодавна улога Марибора у процесу кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе и Омладинску престоницу Европе, је оцењена као веома значајна, као и многи заједнички пројекти на пољу културе и образовања које је Нови Сад остварио са словеначким местима.

Градоначелник је истакао да је Друштво Словенаца “Кредарица“, које постоји преко 20 година, веома  активно у друштвеном животу и значајно за Нови Сад.

Званичници су се сложили да постоји велики простор за даље развијање сарадње, пре свега на пољу привреде, као и у другим областима од виталног значаја за живот грађана.

Градоначелник и амбасадор изразили су уверење да ће криза изазвана епидемијом вируса Корона ускоро бити окончана, те да ће бити створени услови за неометане активности на плану развоја међународне, односно међуградске кореспонденције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *