НОВИ МОДЕРАН ЧАМАЦ ЈЕДИНИЦИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА РЕКАМА

ЈВП „Воде Војводине“ уступило је нови модеран чамац новосадској испостави Јединице за безбедност на рекама. Предаји чамца присуствовали су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, министар унутрашњих послова Александар Вулин, начелник Јединице за безбедност на рекама Србије Митар Јокановић, начелник испоставе Јединице за безбедност на рекама Нови Сад Бранислав Премовић и начелник Полицијске управе Нови Сад Гoран Радоњић.

– Живот града и грађана нераскидиво је повезан са реком, у овом случају са Дунавом. Зато се не може доводити у питање то да градови треба да се приближавају рекама и да се одвија суживот са природом. Драго ми је што ЈВП „Воде Војводине“ томе доприноси и што помаже и Министарству унутрашњих послова. Надлежне службе треба да наставе борбу против крађе рибљег фонда, јер морамо чувати наша природна богатства. Задовољан сам сарадњом и са МУП-ом и са ЈВП „Воде Војводине“ које је у ове две године показало да много боље и транспарентније ради свој посао – нагласио је градоначелник Вучевић.

Министар Вулин захвалио се на вредној донацији, као и на континуираној подршци коју  МУП-у пружа Град Нови Сад.

– Град има разумевања за све наше потребе и када су нам неопходна возила и реновирање полицијске станице, али и када треба запослити дете повређеног или страдалог полицајца. Јединица за реке формирана је у априлу ове године и већ је дала одличне резултате. Запленили су 50 тона нафте, разбили неколико организованих криминалних група које се баве шверцом акцизне робе, учествовали у заплени 50 тона цигарета и запленили и брод који је преносио те цигарете предвиђене за шверц. То је највећа заплена у историји борбе против шверца на рекама. Наш задатак је да Дунав, Сава и Тиса буду безбедни и сада је приметно веће присуство полиције на рекама, која се стара о томе да сви морају да се понашају у складу са законом – рекао је Вулин.

Према речима директора ЈВП „Воде Војводине“ Срђана Кружевића, предузеће је успешно, ако је друштвено одговорно.

– ЈВП „Воде Војводине“ је кроз акције успело да достигне прошлогодишњи ниво прегледа на рекама и спровођења казнених мера, а написано је око 50 пријава против лица због прекршаја и кривичних дела која су учињена на водама које надзире. Ове године забранили смо привредни риболов у дужини од 20 км код Новог Сада и ту очекујемо подршку речне полиције. Чамац им уступамо на коришћење како бисмо допринели бољем обављању њихових послова, који подразумевају и подршку Рибочуварској служби ЈВП „Воде Војводине“ приликом акција на сузбијању рибокрађе – истакао је Кружевић.

фото: Град Нови Сад

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *