Покрајинска влада обезбедила 32 нова возила здравственим установама у Војводини

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас представницима здравствених установа у Војводини кључеве 32 нова санитетска, дијализна и путничка возила за патронажу, са пратећом медицинском опремом, , чију набавку је са 100 милиона динара финансирала Покрајинска влада.

Санитетска возила добиле су опште болнице у Зрењанину и Врбасу и домови здравља у Кањижи, Ади, Новом Бечеју, Србобрану, Апатину, Малом Иђошу, Сремској Митровици, Сечњу, Ковину и Пећинцима.

Возила за превоз пацијената на дијализу добили су домови здравља у Чоки, Бачкој Тополи, Врбасу, Беочину, Тителу, Пландишту и Алибунару, док су путничка возила обезбеђена за домове здравља у Шиду, Апатину, Сомбору, Оџацима, Ковину, Новом Бечеју, Руми, Новом Кнежевцу, Житишту, Алибунару, Белој Цркви, Иригу и Опову.

Директорка Дома здравља у Бачкој Тополи Чила Илеш рекла је за портал „Војвођански новинар“ да је за њихову здравствену установу „веома значајна набавка транспортног возила за пацијенте на хемодијализи јер је реч о специфичној групи корисника здравствених услуга којима је транспорт потребан сваког другог дана“.  Вршилац дужности Дома здравља у Оџацима Душан Божанић захвалио је Покрајинској влади на континуираној подршци установама примарне здравствене заштите,  наводећи да је њихова општина недавно добила два санитетска  возила , а да ће им путничко возило за теренски рад, које су данас добили, бити намењено амбуланти у Бачком Брестовцу, којој је то тренутно најпотребније.

 

Покрајинска влада је од 2016. године обезбедила више од 90 нових возила за здравствени систем Војводине, нагласио је Мировић. Тиме је, уз друга значајна улагања већа од 12 милијарди динара, знатно унапредила здравствени систем, оценио је покрајински премијер . Истакао је  је и да је обновљена већина клиника Клиничког центра Војводине, подсетивши да су у току и радови на изградњи блокова Б и Ц Клиничког центра, као и на реконструкцији болнице у Кикинди. „Заједно са државом наставићемо да радимо на унапређењу нашег здравственог система и на реконструкцији других болница које су приоритетне – у Суботици и Сомбору“, најавио је Мировић. Како каже, домови здравља, који су од прошле године у надлежности Покрајине, остаће приоритет, али се очекује и ангажовање локалних самоуправа кад је реч о улагањима  јер се „у ове две године трајања епидемије видело колико нам је важна примарна здравствена заштита“.

Аутор/фото: Војвођански новинар

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *