Ковид болница на Мишелуку готово попуњена

У Ковид болници на Мишелуку у Новом Саду тренутно се налази 650 пацијената и капацитети су готово попуњени. Према речима покрајинског секретара за здравство, Зорана Гојковића, последњих дана бележи се рекордан пријем новооболелих.

„У последња 24 сата имали смо 60 пријема у Ковид болницу на Мишелуку и то говори о томе колико је тешка епидемиолошка ситуација у Војводини“, рекао је за Танјуг Гојковић.

У покрајинском секретаријату за здравство кажу да је сада јасно колики је значај изградње нове ковид болнице у Новом Саду.

„Немерљива је корист за здравствени систем у Војводини и због лечења нон-ковид пацијената јер смо растеретили болнице и Клинички центар Војводине. Тек ће се видети последице пандемије, јер ће сасвим сигурно доћи до ‘епидемије’ других болести које на жалост нисмо могли да лечимо у овој ситуацији. Али тако је у целом свету, а ми чинимо све да обезбедимо што боље услове у свим установама у Војводини“, истакао је Гојковић.

Последњих година Покрајинска влада знатно је увећала издвајања за здравство у Војводини.

Данас ће покрајински премијер, Игор Мировић, уручити кључеве 32 нова санитетска возила за домове здравља у локалним самоуправама, што је поред капиталних улагања у изградњу и обнову, кажу, још један вид подршке здравственим установама у Војводини.

извор: ТАНЈУГ

фото: нсуживо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *