Стефан Миленковић и Неле Карајлић пред сутрашњи концерт Rock el Clasico – Ово још нисте видели

„Овакав спој рок и класичне музике невиђен је до сада“, најављују две велика музичка зналца, Стефан Миленковић и др Неле Карајлић, пред свој заједнички концерт „Rock el Clasico“, који ће сутра, 30. августа, бити први пут изведен у Новом Саду, на крову Тржног центра Променада, са почетком у 20 часова.

„Постојe бендови који су свирали класичну музику, који су изводили класична дела на свој начин, постоје и класичари који изводе рок музику, али ово до сада није нико урадио, а то је да се класично дело инкорпорира у рок песму и да то толико природно срасте, да ви не знате где је тачно тај прелаз између рок музике и класике. И зато то треба видети“, рекао је музичар и књижевник, Ненад Јанковић познатији као др Неле Карајлић, на данашњој конференцији за медије у Новом Саду.

 

„Што се тиче репертоара ту имамо доста интересантних спојева, рецимо имамо песму „Devil in the business class“ која је спојена са Шостаковичевом композицијом, коју шира публика не познаје толико и на тај начин смо заправо схватили, то нам је био први корак где нам се отворио један несвакидашњи свет, где познате ствари могу да постану ново дело, а опет да је препознатљиво“, рекао је виолиниста, Стефан Миленковић, на данашњој конференцији за медије.

Уз Нелета Карајлића и Стефана Миленковића, наступиће и бенд Осиромашени уранијум, који чине: клавијатуриста Владимир Ђедовић, гитариста Иван Зорановић, гитариста Александар Црнатовић, бубњар Игор Јовчић и тенор Немања Црнатовић, као и ГРМИ (гудачка репрезентација младих инструменталиста), коју чине: виолина Софија Главичић, виолончело Магдалена Матић, виолина Оливера Митровић, виола Ања Милошевић, виолина Јована Савић и виолина Дуња Стојковић.

Улазница се могу пронаћи на продајним местима Гигстиx-а и онлајн на сајту gigstix.com, а продаваће се и на месту догађаја. Продаја на лицу места почиње у 19 часова, а улаз ће бити отворен у 19.30.

фото: В. Величковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *