Привремена измена саобраћаја због свечаног отварања Европске престонице културе

Због реализације програма у оквиру свечаног отварања Европске престонице културе, доћи ће до привремене измене режима саобраћаја у појединим деловима Новог Сада, ради безбедног и одговорног постављања сценографије, поставке за уметничке програме и што квалитетније организације једног од најважнијих културних и уметничких догађаја у држави у 2022. години.

Затварање саобраћаја у делу Булевара Михајла Пупина

Од суботе 8. јануара од 6 сати ујутру до недеље 16. јануара у 8 сати ујутру, биће затворен саобраћај на делу Булевара Михајла Пупина, од раскрснице Жарка Зрењанина и Модене, до раскрснице Пионирске и Јована Ђорђевића. Такође, у истом периоду биће затворен саобраћај од раскрснице Соња Маринковић и Иве Лоле Рибара, цела Пионирска улица, као и део улице Јована Ђорђевића, па тако возачи могу изаћи из улице Илије Вучетића, уз скретање лево у улицу Јована Ђорђевића. Од 8. до 16. јануара биће затворен паркинг поред зграде Бановине у улици Јована Ђорђевића, паркинг у Пионирској улици, као и паркинг испред посластичарнице „Цариград”.

Затварање паркинга код СНП-а, у улици Игњата Павласа као и у Подгоричкој улици

У периоду од среде, 12. јануара, од 23 сата до петка, 14. јануара, у 14 сати важиће привремена забрана паркирања у јавној гаражи иза зграде Српског народног позоришта, као и поред службеног улаза у зграду Српског народног позоришта. У истом периоду, важиће и привремена забрана паркирања на јавном паркиралишту у улици Ингњата Павласа, од раскрснице са улицом Константина Данила према Булевару Михајла Пупина и привремена забрана паркирања на два паркинг места на паркиралишту у Подгоричкој улици поред зграде компаније НИС.

Свечано отварање Европске престонице културе, које ће бити реализовано 13. јануара, у оквиру Дочека 7530, обележиће мултимедијална представа „Зенитеум :: 2022”, редитеља Драгана Живадинова, на једном од главних градских булевара, испред Бановине, која ће кроз уметност славити велика имена српске науке – Милеву Марић Анштајн и Милутина Миланковића. Тај дан обележиће и велика несвакидашња изложба „Време и васељена” у холу Студија М, као и изложбе, концерти и перформанси на више од 40 локација у граду. Тог 13. јануара биће уприличена церемонија преузимања титуле Европске престонице културе у Српском народом позоришту коју ће сви заинтересовани моћи да испрате уживо, у директном преносу на првом програму РТС-а, као и на првом програму РТВ-а.

Организатори моле суграђане за разумевање и стрпљење, зарад што безбедније реализације програма отварања Европске престонице културе и што лепшег уживања у догађају који слави најлепше вредности Новог Сада и представља га у Европи.

Више информација о програму, сатници и локацијама можете пронаћи на линку: www.docekns.rs

извор: ЕПК

фото: В. Величковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *