Taksisti u Novom Sadu moraju da nose zaštitne maske i rukavice

Novosadski taksisti zbog vanredne situacije, a na osnovu odluke, koju je doneo Gradski štab za vanredne situacije, moraju da nose zaštitne maske, rukavice u svojim vozilima tokom radnog vremena.

To je samo jedna od mera koja je usvojena da bi se sprečila i suzbila epidemija koronavirusa na teritoriji Novog Sada. Po rečima predsednika Ugovorne taksi komore Vojvodine Radenka Vidakovića, moraju da imaju i dezinfekciona sredstva, da bi očistili svoja vozila i sprečili zarazu.

„U stalnom smo kontaktu s gradskim vlastima i gradonačelnikom i Upravom za saobraćaj, te su nam nešto od potrebne opreme oni već obezbedili“, kazao je za novosadski „Dnevnik“ Radenko Vidaković.

„Dobili smo 500 pari zaštitnih rukavica, ali to je mali broj jer ima oko 1.400 taksista. U toku dana će nam stići i zaštitne maske, a za dezinfekciona sredstva nisu ništa rekli – kad bude, biće. Snalazi se ko kako ume. Neko se ranije obezbedio, imam maske, rukavice, a ja sam npr. imao kod kuće nešto od tih sredstava pa sam ih stavio u auto. Ne znamo ni da li će inspekcija to sve kontrolisati ili neće“, naveo je Vidaković.

Taksistima je i obim posla ovih dana značajno smanjen, ljudi se zbog izolacije, zatvaranja škola i fakulteta i rada od kuće ovih dana manje kreću i nemaju toliku potrebu za korišćenjem taksi prevoza.

„Novosađani se slabije voze i nema potrebe za taksi prevozom u toj meri pa se i mi prilagođavamo toj situaciji, stoga i nema ni taksista mnogo i oni slabije rade“, objasnio je Vidaković.

„Kako narede, tako se i mi prilagođavamo situaciji. Iz sata u sat postoje nove opcije, radićemo tako kako moramo. Cena ostaje ista, nema govora o promenama“, navodi.

Vidaković je dodao i da rade u skladu s gradskom odlukom o tarifama taksi prevoza, a da nelegalni taksisti ni do sada nisu poštovali te odluke.

Podsetimo, istom odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da će i vozači autobusa morati tokom vožnje da nose zaštitne rukavice i maske.

https://www.youtube.com/watch?v=cKG7Qyz6jl0&feature=emb_logo

 

izvor: Dnevnik, RTV
foto: RTV (Jaroslav Pap)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *