Vlada Republike Srpske proglasila vanrednu situaciju

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske proglasila je danas vanrednu situaciji povodom pojave virusa korona.

Prethodno je održana vanredna sednica Vlade Srpske.

cvijanovic, zeljka

Tanjug,Sava Radovanović

Dodik: Situacija teška jer je neizvesna

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, rekao je danas da nadležne institucije čine sve da suzbiju virus korona, ali da je situacija teška zato što je neizvesna.

“Sinoć ste mogli da čujete da je Nemačka zatvorila svoje granice i da je EU donela odluku da zabrani izvoz medicinske opreme izvan EU. Moramo se tome prilagoditi”, rekao je Dodik.

Poručio je da samo celoviti sistem mera može da donese rezultat i najavio je da će na današnjoj sednici Predsedništva BiH predložiti da se stopa rezervi smanji za pola.

“To bi bitno uticalo na likvidnost samih banaka. Verujem da će druga dva člana Predsedništva prihvatiti. Ovo je težak period za sve, ima mesta za zabrinutost, treba da bude sprovedena odgovornost svakog pojedinca”, rekao je Dodik novinarima, prenela je RTRS.

Najavio je i nove razgovore o pooštravanju sankcija za neodgovorne.

“Pojedini nedogovorni ljudi ignorišu sve mere i tako šire taj virus”, rekao je Dodik rekao da ne treba praviti hajku na ljude, ali da svi moraju biti odgovorni.

“Mere koje ćemo dogovoriti na Predsedništvu se odnose na šatore na graničnim prelazima”, rekao je Dodik precizirajući da nije reč o angažovanju vojske, već sredstva kao što su šatori.

izvor: TANJUG
foto naslovna: EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *