URUČENI UDŽBENICI ĐACIMA IZ VUKOVARA

Podsekretar u sekretarijatu za regionalni razvoj međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović boravio je juče u Vukovaru gde je u saradnji sa Zajedničkim većem opština uručio komplete udžbenika polaznicima prvih razreda  u opštinama Negoslavci, Belo brdo i Borovu koji su juče počeli sa nastavom po modelu „A“- na srpskom i ćirilčnom pismu.

Pokrajinska vlada za nabavku udžbenika učenicima koji na području delovanja Zajedničkog veća opština Vukovar  upisuju prvi razred na srpskom jeziku, izdvojila je 1,7 miliona dinara.

„ Pokrajinske institucije nastaviće da  čine sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi uvek bili na usluzi ustanovama koje se bore za očuvanje srpskog identiteta, kulture, tradicije te zaštite  srpskog naroda van granica Srbije“, poručio je Vojnović tokom dodele udžbenika istakavši da najmlađi naraštaji zauzimaju pripritetna mesta u ovim nastojanjima.

Predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar, Srđan Jeremić, izrazio je zahvalnost za sve što Pokrajinska vlada čini za pripadnike srpske zajednice na prostoru Republike Hravatske sa ciljem očuvanja nacionalnog identiteta i kako je rekao, odupiranja procesu asimilacije.

izvor i foto: PR služba Pokrajinske Vlade

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *