Отворен Сајам спорта и омладине у Новом Саду

Сајам спорта и омладине отворен је данас на Новосадском сајму под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Града Новог Сада. Организатори ове манифестације су Градска управа за спорт и омладину, Градски спортски савез, Савез за школски спорт Новог Сада, Новосадски сајам и Савез удружења „Новосадски омладински форум“.

На отварању Сајма обратио се покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, који је истакао да Нови Сад, поред тога што је био Европска престоница културе и Омладинска престоница Европе, показује данас да је и велики град спорта. Он је нагласио  да у области спорта посебно место имају најмлађи.

„Све је више овде излагача и све више деце. Прошле године је овај сајам добио и појачање од стране омладине, а ове године присутни су и представници Олимпијског комитета, што говори да је овај тим сваке године све јачи“, истакао је секретар Баста и поручио најмлађима да пронађу спорт којим ће се бавити у животу јер је то прави пут.

Он је нагласио и да ће ресорни секретаријат и даље подржавати ову манифестацију.

Сајам је отворио министар спорта у Влади Србије Зоран Гајић, који је истакао да је Нови Сад град који има развијену спортску инфраструктуру и богату историју спортских такмичења.

„Сви смо својим присуством данас демонстрирали јединство система спорта у Србији. Спорт је одавно престао да буде пука игра и забава. Увек је био нешто што је развијало велика патриотска осећања и важно средство у оквиру патриотског и моралног васпитања. Сви ћемо одавде изаћи далеко мотивисанији да још напорније радимо на развоју спорта у Србији“, рекао је министар Гајић.

Присутнима су се обратили и чланица Градског већа за спорт и омладину у Новом Саду Татјана Медвед, помоћница министра туризма и омладине Ивана Антонијевић и генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки.

Сајам спорта и омладине отворен је данас до 18 часова, а улаз за све посетиоце је бесплатан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *