Још једна успешна хуманитарна акција „Гласа Метохије“

Чланови и пријатељи хуманитарног удружења „Глас Метохије“ из Београда још једном су показали снагу заједништва, патриотизам, солидарност и изнад свега посвећеност свом народу на Косову и Метохији, тако што су од 11. до 13. октобра организовали путовање у манастире, цркве и школе  у јужној српској покрајини, уручивши им преко потребне ствари и новац које су прикупили захваљујући хуманим појединцима, солидарним организацијама и друштвено одговорним компанијама.

Организатори и пријатељи удружења присуствовали су првог дана литургији у манастиру Драганац, где су предали прикупљене донације, а путници су оставили и новчане прилоге.  Школама у Церници и Осојанима донирали су  школски прибор, а уз то су  у Церници обезбедили и преко потребни новац за обнову објекта основне школе.

Учесници ове акције, међу којима је највише младих, посетили су и манастир Високи Дечани, где су присуствовали литургији, а након тога обишли су и цркву Светог Николе у Осојанима. Ово је само једна у низу акција које Глас Метохије већ годинама организује, а у томе им помажу и Канцеларија за КиМ Владе Србије, као и компаније које препознају значај подршке српском народу на Косову и Метохији.

 

 

Текст и фото: Глас Метохије, Војвођански новинар

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *