EMOTIVNA TAKSI VOŽNJA OD SMEHA DO SUZA I NAZAD

Domaća komedija, film reditelja Miroslava Stamatova predstavljen je sinoć, 17. januara, novosadskoj publici u nedavno otvorenom bioskopu Sinepleks Promenada.

Uzbudljiva romantična komedija istovremeno je i šarmantni „roud trip“ film u kojem Andrija Milošević  tumači lik Marka, 42-godišnjeg propalog dramaturga koji godinama radi kao taksista i piše filmske scenarije potajno se nadajući da će jednog dana ipak biti u prilici da ostvari svoje snove.

Tokom jedne od redovnih noćnih smena, naizgled sasvim obična noć pretvara se u haos, jer se u taksi vozilo ušunja mali Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za ocem.

Bezbroj suludih situacija u kojima učestvuje mnoštvo  krajnje neobičnih likova prodefilovaće kroz Markov taksi.

 Scenario potpisuju Marko Backović i Marko Jocić, a producent Andrija Milošević ujedno  je i glavni glumac.  Ostale uloge u ovoj komičnoj priči igraju: Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić i Nikola Pejaković.

„Ovo je ustvari film o ljudima koji postaju bolji. Osnova svakog scenarija koji sadrži dramske elemente je upravo ta da glavni glumac u nekom trenutku doživljava tu promenu.   Meni je bilo jako bitno da ova moja glavna uloga, koju sam dobio posle 15 godina, bude  urađena kako treba. Mislim da je prošlo dobro na osnovu kritika koje sam čuo. Takođe mislim da sam  zajedno sa rediteljem Stamatovim uspeo da napravim jednog novog i drugačijeg lika od svega do sada viđenog.“- rekao je Andrija Milošević, i dodao da za njega producentski posao nije ništa novo i da se time bavi skoro već 20 godina, a da mu je ova uloga posebno značajna jer je prva glavna nakon mnogo vremena kako se bavi ovim poslom.

Andrija Milošević

Najmlađi glumac u ovoj ekipi koji igra dečaka Damira iz doma za nezbrinutu decu je Todor Jovanović. Njemu ovo nije prva glumačka uloga, ali je svakako prva uloga na filmu.  Zasluženo je dobio najveći aplauz publike, a njegova uloga u ovom filmu bila je, moglo bi se reći i najvažnija.

„Ovo je moj prvi film, ali ne i prva uloga. Zaista sam uživao sa celom glumačkom ekipom, a posebno sa Andrijom koji je sjajan i voleo bih opet da glumim sa njim na filmu.“- rekao je Todor.

Najmlađi član glumačke ekipe, Todor Jovanović

Reditelj  Miroslav Stamatov je rado podelio utiske sa snimanja filma sa našim čitocima. „Ovaj film je jedna emotivna taksi vožnja od smeha do suza i nazad. Jako je kompleksno raditi film u kome se prepliću raznorodni žanrovi; melodrama, akcija, komedija. Film je sniman četiri nedelje, noću na beogradskim ulicama. Akciju hvatanja otetog taksija smo snimali čak sedam noći na jednom poznatom beogradskom bulevaru, zbog kompleksnosti radnje. Imali smo tri kamere, kaskadere, dron. Film je bio izuzetno zahtevan za snimanje, a ono što je vrlo specifično je  da u kratkim epizodnim scenama glume naši najpoznatiji glumci, koji su odmah i sa oduševljenjem prihvatili ovaj naš taksi roud scenario“- rekao je reditelj Stamatov.

Novinari u razgovoru sa rediteljem Stamatovim

Ako vam je do smeha i jedne tople ljudske priče nakon koje ćete se zamisliti nad sudbinom jednog malog običnog čoveka, pa na kraju i nad sopstvenom, obavezno pogledajte ovaj sjajni roud trip u izvedbi naših najpoznatijih glumaca na čelu sa već svima poznatim Andrijom Miloševićem.

tekst: Jelena Dopuđ

foto: Željko Savić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *