„Лихвар“- први српски филм снимљен након пандемије

Домаћи

филм „Лихвар“ у режији Немање Ћеранића, јуче је премијерно приказан новосадској публици у биоскопу  Арена Синеплекс. Филм је приказан у склопу 49. Међународног филмског фестивала ФЕСТ, уједно ово је и први српски филм снимљен након пандемије.

Премијери филма присуствовао је део глумачке екипе, а почасни гост била је Мира Бањац.

„Лихвар“ представља комбинацију криминалистичке драме и трилера и доноси причу о Мундиру, зеленашу, бившем боксеру који болује од дијабетеса. Он је човек старог кова који схвата да су се времена променила, природа посла зеленаша је сада другачија: све се ради преко уговора, преко адвоката, нема више пребијања и претњи као пре.

Глумац Страхиња Блажић, који се нашао у једној од главних улога, каже да је ово за њега било јако драгоцено искуство и да му је главни задатак када се припремао за филм био да борави у Инђији и да разговара са људима како би се упознао са целом тематиком:

„Мени је било јако драгоцено искуство, поготово да играм са Дуцом (Душан Петковић)који је натуршчик и мени је заправо највећи изазов у овом филму било то да некако остварим с њим тај контакт и однос. Да условно речено што мање глумим, а више да будем ту уз њега и да му будем условно речено нека врста подршке. Цео филм је драматуршки тако спакован да се прати његова линија и ми сви заправо играмо за њега.”

Филм ће се приказивати у биоскопима од 20. маја.

аутор текста и фотографија: Николина Костадиновић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *