Суботица међу топ три туристичке дестинације

Туристичка сезона у Суботици и на Палићу увелико је у току, а резултати показују да можемо очекивати још једну годину са великим бројем долазака и ноћења. Подаци за првих шест месеци на нивоу су прошлогодишњих, кажу из Туристичке организације Града и истичу да се Суботица налази у топ три дестинације у држави.

Из Туристичке организације наводе да је у првој половини године забележено око 85.000 долазака и више од 185.000 ноћења, те да се тренд пораста очекује и у наредним седмицама.

„Резултати за ову годину су сјајни, тренутно смо на нивоу прошлогодишњег када посматрамо прву половину године, али с обзиром на велики број манифестација које нас очекују у наредном периоду и богат културно-забавни програм, очекујемо да ће бити пораста. Тренутно је број ноћења и долазака на нивоу прошлогодишњег и свакако да је Суботица у топ три туристичке дестинације у земљи“ – истакла је Божидарка Голубовић, в.д. директора Туристичке организације града Суботице.

Када је структура гостију у питању, по старом правилу они домаћи предност дају Палићу, док страни туристи бирају Суботицу, где борави 80 одсто од укупног броја посетилаца наше дестинације. Највећи број страних туриста долази из четири земље – Мађарске, Француске, Немачке и Кине.

„Интересовања су различита у зависности одакле долазе, туристи из Мађарске воле да посете објекте у стилу мађарске сецесије, туристи из Кине се одушевљавају Градском кућом. Она им је фаворит и воле све да знају до најситнијих детаља, а гости из Француске и Немачке воле да посете наше манифестације.“

Управо нас у наставку туристичке сезоне очекује велики број манифестација, почев од среде и Интеретно фестивала, преко Суботичког полумаратона, петодневног програма за Дан града, Бербанских дана и Међународног фестивала позоришта за децу.

извор: www.vojvodjanski.com, RTV Subotica

фото: Војвођански новинар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *