ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ПОЧАСНО СРЦЕ САРАЈЕВА УРУЧЕНА КРИСТОФУ ПАПУСЕКУ

На управо завршеном Сарајево Филм Фестивалу престижну награду ПОЧАСНО СРЦЕ САРАЈЕВА добио је Кристоф Папусек сувласник биоскопа Cineplexx  у знак признања за његову изванредну подршку како самом фестивалу тако и локалној филмској продукцији.
Приликом уручења, дугогодишњи директор фестивала Мирсад Пуриватра рекао је: “Наша најдубља захвалност иде Кристофу за његову непоколебљиву подршку и партнерство Cineplexx-a  током година. Његова посвећеност нашој заједничкој визији не само да је обогатила наш Фестивал, већ је створила и истинско пријатељство које дубоко цијенимо. Ово Почасно Срце Сарајева знак је наше захвалности за његову трајну посвећеност и непроцјењив допринос свијету филма“.
„Част ми је бити део породице са Срцем Сарајева – јер и ја имам срце за Сарајево“, рекао је Папусек приликом додале на нашем језику, а потом наставио на енглеском “Филм је уметност, а биоскоп је дом за филмове који на најбољи начин омогућава да се доживи филм у целој његовој сложености. Биоскоп је домаћин како блокбастерима тако и уметничким филмовима, комерцијалном садржају и фестивалима. Cineplexx је поносан што је домаћин Сарајево Филм Фестивала у центру града Сарајева и што му пружа подршку већ више од деценије с најновијом доступном технологијом за филмске пројекције” истакао је Папусек. „Сарајево Филм Фестивал је важан за разумевање културе, историје и политике ових простора. Атмосфера, узбуђење и квалитет филмова мотивисали су ме да подржимо Фестивал од наших првих дана пословања овде.“
Кристоф Папусек заједно с породицом Лангхамер суосновао је међународну групу Cineplexx  Intenational а у исто време је формирао партнерство с Енвером Хаџиабдићем, што је означило почетак историје Cineplexx у региону Југоисточне Европе. Данас ова компанија управља са 70 биоскопа у 12 земаља, укључујући све земље бивше Југославије. Cineplexx подржава локалну филмску продукцију и цени важност домаћих филмова.


Томе сведочи и Небојша Ћетковић, директор компаније Арт Виста, који је присутвовао додели ове престижне награде у Сарајеву у име новосадских биоскопа Арена и Променада. “Драго ми је да се и наш Кристоф Папусек заслужено уписао у историју Сарајево филм фестивала баш ове јубиларне године. Са најзначајнијом инвестицијом у биоскопску мрежу у претходном периоду у нашој земљи Цинеплеџџ је омогућио да филмови добију савременији простор који је неопходан да би се остварио пун потенцијал филма као и контакт са публиком у биоскопима што је императив сваког значајног филма и аутора. За овај фестивал вежу ме деценијама бројне успомене а међу последњима је премијерно приказивање филма “Тома” Драгана Бјелогрлића на Сарајево филм фестивалу којим смо обележили повратак публике у дворане у најтежем постковид периоду за читаву индустрију и уписали се у историју кинематографије као најгледанији филм у новом добу. Чињеница је да смо одувек имали добре филмове и ауторе и неговали посебно интересовање публике за домаћи филм, али нисмо имали довољан број биоскопских дворана како бисмо знали шта је пун потенцијал филма. То се доласком Cineplexx-a значајно променило јер смо постали лидер и најбрже растуће тржиште у регион, а град Нови Сад је у овом тренутку апсолутни рекордер по посети публике биоскопима. Овогодишњу фестивалску успомену стварамо премијером филма “Мегдан” Алексе Балашевића и с нестрпљењем очекујемо новосадску премијеру у нашем биоскопу.“ истакао је Небојша Ћетковић.

извор: Cineplexx Панонија

фото: Сарајево Филм Фестивал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *