Блоксток отвара сезону фестивала у Новом Саду

Најстарији активни новосадски фестивал „Блоксток“ биће одржан у суботу 3. јула од 19 часова на Новосадским сајму (плато испред хале 3). Организатори наводе да је поновно измештање локације из Железничког парка на Новосадски сајам неминовност изазвана околностима у којима живимо
у последњих годину и по дана.

„Сви живимо за повратак у наш парк, међутим протокол усвојен за све сличне догађаје у Републици Србији је такав да ће улаз бити омогућен само посетиоцима који су ревакцинисани, поседују потврду о прележаној болести ковид-19 или поседују негативан PCR, односно „брзи“ антигенски тест. Такве мере подразумевају контролу уласка на фестивал, што није могуће спровести у Железничком парку осим у случају да се цео парк огради, те смо се стога одлучили на поновну сарадњу са Новосадским сајмом“, кажу из организације фестивала.

Списак извођача предводе добро позната имена, будући да су Мортал Комбат и Гужва у 16-ерцу оставили снажан утисак на скорашњим издањима чувеног фестивала. Поред њих, наступиће и легендарни Војвођански блуз бенд, зрењанински панкери Drink or Die, као и једни од заштитних лица Блокстока, састав Зона Катастрофе.

„Остајемо верни политици фестивала да пружа прилику младим и неафирмисаним бендовима, тако да ће и овај пут као и сваке године до сада победник конкурса за младе бендове који спроводимо на нашој фејсбук страници добити прилику да отвори Блоксток. Име победника ћемо објавити у наредних неколико дана.“, додају организатори.

На фестивал ће се улазити из улице Бранка Бајића (теретни улаз Новосадског Сајма), а улаз ће и ове године бити бесплатан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *