ХОР ОПЕРЕ СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОТВАРА ВРАТА-АУДИЦИЈА ЗА НОВЕ ЧЛАНОВЕ

Након неколико година изузетног рада и последњих наступа, пред публиком и на отвореном, Хор Опере Српског народног позоришта организује аудицију за младе певаче, са циљем да младима из Новог Сада и Војводине пружи прилку да стекну искуство на сцени и искуство рада у професионалном хору.

„Рад у оперском хорском ансамблу је далеко комплекснији од певања у другим професионалним хоровима. Почев од тога да захтева од вас не само певачке способност већ и спремност да се суочите са озбиљним сценским задацима. Сценске борбе, кореографске сцене, индивидуални глумачки задаци, мање солистичке роле, све је то део посла хорског певача у опери, и све то можете научити само као део таквог ансамбла.“, објашњава секретар хора Јован Пејић.

Врата су отворена пре свега младим људима. Идеја јесте да Опера Српског народног позоришта буде та која ће са младим музичарима радити на сценском наступу, певању, чак и употреби језика у опери и сценском покрету.

„Хор Опере Српског народног позоришта спада у ред најбољих хорских ансамбала у региону. Оно што нас издваја од осталих је чињеница да смо пођеднако успешни како у оперском репертоару тако и у класичном концертном репертоару али и у не стандардним облицима јавних наступа у свим музичким жанровима. Управо зато је важан овај тренутак када Хор Опере Српског народног позоришта организује аудицију јер пружа могућност младим уметницима да стекну искуство на сцени и искуство рада у професионалном хору“, објашњава директор опере Александар Станков.

Ово је устаљена пракса у великим светским оперским кућа, а неретко се дешава да перспективни кандидати и остану у позоришту.

Аудиција ће бити одржана 18. марта 2021. године, у 14:00 сати, на сцени Јован Ђорђевић.

Програм за аудицију:

– Једна композиција по избору

– Задати хорски одломак из опере

Кандидати су у обавези да обезбеде корепетитора за извођење композиције по избору, а одломак из опере ће пратити позоришни корепетитор.

Партитура у електронском облику биће послата кандидату на имејл адресу, након пријаве.

Пријава мора да садржи име и презиме, датум рођења, кратаку биографију, контакт телефон и имејл адресу. Пријаве слати најкасније до 13. марта 2021. на имејл адресу: audicija.opera@snp.org.rs 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *