Председница Покрајинске владе била домаћин деци са Косова и Метохије

 

Председница Покрајинске владе, Маја Гојковић, угостила је данас основце из општине Лепосавић са Косова и Метохије, који бораве у вишедневној посети АП Војводини.

У посети је 30 малишана, ученика ОШ „Лепосавић“ из Лепосавића, ОШ „Вук Караџић“ из Сочанице и ОШ „Стана Бачанин“ из Лешка.

Пожелевши им добродошлицу и пријатан боравак у Новом Саду и Војводини, председница Гојковић изразила је задовољство тиме што је, како је истакла, долазак деце с Косова и Метохије у обилазак северних крајева наше земље постала летња традиција.

Према њеним речима, малишани ће у наредним данима имати прилику да се упознају са што више културних, историјских и природних лепота наше државе, али оно што је највредније, како је оценила, створиће нова пријатељства.

„Та познанства остају за читав живот и темељ су и гарант пријатељства која трају онолико колико трајемо и сви ми, и важно је што ћете кроз читав свој живот знати да имате неког свог у Новом Саду и Војводини. А таква пријатељства, која се стекну у детињству и младости, буду и најискренија“, рекла је Гојковићева.

Председница је истакла да је пред децом једно незаборавно путовање, поручивши им да не забораве одакле долазе како би се свуда похвалили лепотама свога краја и на тај начин мотивисали вршњаке из Новог Сада и Београда да буду њихови гости на Косову и Метохији.

„Ми сви врло добро знамо какви су изазови одрастања у нашој јужној покрајини, на Косову и Метохији, али то нам је додатни мотив да вас што лепше угостимо и да памтите ове дане. Нашим гостопримством желимо да вам поручимо да овде живе људи и деца који вас заиста воле и који мисле на вас сваки дан“, казала је председница Покрајинске владе.

Гојковићева је истакла да ће деца током боравка, између осталог, обићи Музеј Војводине у Новом Саду, где је тренутно изложба посвећена Олимпијским играма, потом музеј у Бачкој Паланци, уживати у аква парку у Бачком Петровцу – првом аква парку у Војводини, као и да ће имати прилику да се упознају са знаменитостима и лепотама Београда – велелепним Храмом Светог Саве, једном од најлепших грађевина у нашој држави – зградом Народне скупштине, али и модерним деловима града.

У знак сећања на боравак у Новом Саду, а у сусрет почетку нове школске године, Гојковићева је уручила малишанима школске торбе и прибор, који је обезбедила Покрајинска влада, док су деца председници у знак захвалности уручилa макету манастира Високи Дечани.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локaлну самоуправу Александар Софић и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *